Brussels Airlines flyver videre

LUFTFART: Star Alliance-medlemmet beholder indtil videre sit navn og varemærke. Men ejeren, Lufthansa Gruppen, er ved at indfase det gode belgiske selskab i et af sine lavprisselskaber. Brussels Airlines er uden for Europa rigtig stor på Afrika.

Brussels Airlines, som Lufthansa Group nu ejer alle 100 pct. af, skal integreres i Lufthansas lavprisselskab, Eurowings.

”Men indtil videre er der ingen grund til at fjerne navnet og varemærket, Brussels Airlines. Det er et topvaremærke i Belgien og dele af Afrika. Men jeg må også være objektiv – Brussels Airlines er det bedste ’ukendte’ varemærke i verden, hvor vi er oppe mod globale konkurrenter,” siger Brussels Airlines’ koncernchef, Bernard Gustin, til ATW.com og tilføjer: ”Lige meget hvor mange penge, vi bruger på marketing af Brussels Airlines, f.eks. i Indien (Brussels Airlines fik i år ny rute fra Bruxelles til Mumbai i Indien med fem ugentlige fly, red), så fylder Lufthansa-varemærket rigtig meget.”

Brussels Airlines har i dag over 3.500 medarbejdere og de 52 fly har i snit mere end 300 daglige flyvninger. Ud over en række europæiske ruter, bl.a. til København og Billund, flyver det også til omkring 20 lufthavne i Afrika samt i USA til New York og Washington D.C. plus canadiske Toronto samt senest til indiske Mumbai.​