Bus, S-tog og Metro i ét selskab

metro_s-tog_cykelDSB, busselskabet Movia og Metroselskabet i hovedstaden skal lægges sammen i ét trafikselskab for hovedstaden, lyder det fra trafikselskaberne, der har sendt et udspil til transportminister Pia Olsen Dyhr.

Ifølge Politiken hedder det i forslaget, at ’det skal være nemmere at være kunde i den kollektive transport’, og at kunderne skal opleve, at transporten er sammenhængende med fælles navn og logo, koordinerede køreplaner og billetter.

Transportministeren er enig og vurderer, at det nye trafikselskab vil kunne være en realitet allerede næste sommer, skriver bt.dk.

De tre trafikselskaber skal bevare deres identitet i andre sammenhænge, mens al kundeaktivitet skal ske gennem paraplyselskabet.

Københavns Kommunes repræsentant i Movias bestyrelse, Peter Thiele havde gerne set en endnu mere radikal sammenlægning, så selve driften også blev samlet ét sted, men erkender, at der ikke er politisk basis for det.

Metroselskabets kundedirektør, Rebekka Nymark: ”Vi ved, at halvdelen af passagererne i Metroen kommer fra andre kollektive transportformer eller skal over i en. Vi lever af hinandens kunder, så det vil være meget værdifuldt at få koordineringen gjort bedre”.