Busrejser i front ved Europæiske Rejsepris

Prisens navn er Europæiskes Rejsepris og går til en person eller et firma, som har ydet noget særligt for danske forbrugere med ferie i udlandet. Den gik i år til Gislev Rejser ved åbningen fredag morgen i Bella Center af Ferie 2011.
Det er 29. gang uddelingen sker i forbindelse med ferieudstillingen, og 35. gang i alt. Afgørelsen ligger i Danske Rejsejournalisters regi, som den har gjort det siden starten, da Coral Rejser modtog prisen for at åbne danskernes øjne for charterferie i Irland.
Ved prisoverrækkelsen i år sagde foreningens formand Anne-Vibeke Isaksen bl.a.:

 ”Baggrunden for succes bag busrejser er tradition, kvalitet, organisation, tryghed, prisbevidsthed, visioner og fornyelse. 
Alt dette udføres med så højt serviceniveau, at gæsterne fire år i træk har kåret firmaet som bedste aktør på markedet inden for busrejser ved Danish Travel Award (arrangeret af Stand By).
Det hele startede i den lille fynske by Gislev, hvor en ung mekaniker lige efter 2. verdenskrig havde sin forretning med biler. Det skulle senere udvikle sig til et eventyr på hjul. Sammen med sin kone begyndte parret et par år efter krigen som de første at sende danskere til udlandet med bus til Harzen.
Parrets ældste søn Mogens Andersen gik ind i firmaet, og da faderen pludselig døde som 54-årig i 1972 tog han udfordringen op sammen med sin kone og sin mor.
I år har firmaet eksisteret i 65 år og har 156 rejsemål, heraf 47 nyheder. På trods af økonomisk krise præsenteres det bedste regnskab nogensinde.”

 

Herefter overrakte hun diplom og blomster til Mogens Andersen, bistået af adm. direktør Preben Mullit fra Europæiske Rejseforsikring, som bortset fra nogle få år i starten, har været sponsor på prisen.

Senere fredag var en række kendte navne fra den danske rejsebranche sammen med pressen inviteret til den traditionelle prisfrokost i Bella Vista Restaurant.

 

Skrevet af redaktionen