Byretten afviser Ryanair

1

ryanairFLYSELSKABER: Da Ryanair 18. marts som prøveballon på sin opstart på København sidst i marts oprettede rute fra Dublin til København, hoppede dele af fagbevægelsen på limpinden og aktionerede i Københavns Lufthavn. Det forsinkede flyet, og Ryanair anlagde sag mod flere faglige klubber. Men den sag afviste Københavns Byret i går.

”Afgørelsen i går fra Københavns Byret mod Ekspeditionsarbejdernes Klub og mod SAS fylder 38 sider. Sagen endte, hvor vi har ment den skulle, nemlig med at fastslå, at Byretten ikke behandler den slags. Det skal Arbejdsretten. Vores principale påstand er altså imødekommet,” siger formand for fagforeningen 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, til standby.dk

Han glæder sig over, at Ryanair er blevet dømt til at betale sagens omkostninger på 50.000 kr. ”Selv om det er småpenge for dem, hygger vi os da lidt med tanken,” siger fagforeningsformanden og tilføjer: ”Den parallelle sag mod SAS Ground Handling er også afvist, men med en lidt anden begrundelse. Her er omkostningerne kun sat til 40.000 kr.”

Før Ryanair i marts åbnede på Københavns Lufthavn sagde irske kolleger til 3F: ”Ryanair vil sagsøge jer helt ind i Helvede.” Selv om vi var advaret har det alligevel været et stort pres at være på anklagebænken. Men nu står det altså 1-0 til vores side, i kampen mod social dumping,” siger Henrik Bay-Clausen.

”Da sagens reelle hovedspørgsmål er, om der kan iværksættes kollektive kampskridt imod Ryanair for at få dansk overenskomst, henhører sagen under Arbejdsretten.”

Ryanair havde stævnet SAS Ground Handling og Ekspeditionsarbejdernes Klub i SAS Region Danmark.

Klubben organiserer bagagemedarbejdere ansat i SAS Ground Handling. Det irske luftfartsselskab påstod, at både SAS Ground Handling og klubben var ansvarlig for, at et fly ikke kunne tanke og flyve fra Kastrup mod Dublin.

Flyet blev forsinket i tre timer 18. marts.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Byretten afviser Ryanair"

Notify of
avatar
Fjæsingen
Fjæsingen

Hvor bliver de små punktblokeder af?..

wpDiscuz