TQ3 skifter ejer

Den tyske ejer af den store internationale kæde af erhvervsrejsebureauer sælger TQ3, som skal indgå i verdens tredjestørste travel management-firma. Det sker ved sammenlægning med to andre kæder.Sælger er tyske TUI, Europas største rejsekoncern. TUI sælger TQ3 Travel Solutions Management Holding – aftalen forventes mynidghedsgodkendt til marts. Navnet på den nye gigant er ikke offentliggjort. Prisen er ifølge Reuters i Tyskland mellem 150-200 mio. euro.

TQ3 har erhvervsrejsebureauer i Europa, herunder Norden, samt i Asien og Afrika.Køber er hollandske BCD Holdings, som allerede ejer en amerikansk erhvervsrejsebureaukæde Worldtravel BTI. Ligeledes har hollænderne købt aktiemajoriteten i den engelske erhvervsrejsekæde The Travel Company.Det er disse tre kæder af erhvervsrejsebureauer – TQ3, Worldtravel BTI og The Travel Company – som om et par måneder klappes sammen under et endnu ikke offentliggjort navn. Med en årlig omsætning på ca. otte milliarder dollars og ca. 10.000 ansatte bliver det verdens tredje største; efter American Express og CWT.I øvrigt ejer hollandske BCD halvdelen af det rejse-varemærke BTI, den anden halvdel ejes af rejsekoncernen Hogg Robinson fra England.

Men, oplyser BCD og Hogg Robinson, de to BTI-parter går nu hver til sit.De kommende måneder vil vise, hvad der sker med de to varemærke-navne, BTI og TQ3.Bag TQ3-købet står, ifølge det tyske rejsebrancheblad, FVW, den hollandske forretningsmand og storaktionær i BTI, John Fententer van Vlissingen.

Moderselskabet TQ3 ejes ligeligt af TUI og det amerikanske erhvervsrejsebureau Navigant. Navigants største ejer – med 11,6 % af aktierne – er netop von Vlissingen.Nordisk direktør for TQ3, Thomas Lundberg, har foreløbig ”ingen kommentarer” til salget.HB

Skrevet af