SAS forstærker samarbejde med Air China

SAS har forstærket sit samarbejde med alliancepartneren Air China, Kinas største flyselskab. Ifølge direktør for SAS Intercon, Lars Lindgren, starter selskaberne code share den 1. april, og fra samme dato er der indledt et fragtsamarbejde på både Beijing og Shanghai. Samarbejdet indebærer endvidere mulighed for, at passagerer med SAS Eurobonus fremover kan optjene points på hele Air Chinas rutenetværk.

Samarbejdet med Air China kommer efter nogle års tilbageholdenhed, hvor SAS’ ærkerival i Norden, Finnair, har haft en massiv vækst i rutenettet på Fjernøsten. Finnair meldte for nyligt ud, at satsningen har været så stor en succes, at man nu udvider flåden af langrutefly for at kunne følge med.

Til den svenske avis Dagens Industri siger Lars Lindgren, at trafikken til Kina vokser op mod 20 % om året, og at SAS af samme årsag har åbnet en ny rute mellem Stockholm og Beijing ved sommerprogrammets start den 25. marts i år.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.