Finnair forenkler priskoncept

“Det er en ny, enkel og fleksibel prisstruktur,” siger salgschef Morten Balk fra Finnair Danmark om Oneworld-medlemmets nye priskoncept, der træder i kraft 15. september, og som blev offentliggjort i går, onsdag.Den nye prisstruktur opererer med nye koncepter på økonomi- og business class; for begge klasser bliver der lavere priser, mulighed for at flyve hjem fra en anden by end udturen gik til og fjernelse af en række forkøbsregler. Det samlede koncept skal den kommende tid præsenteret for rejsebureauerne.Finnairs største prisreform nogensinde bygger på udbud og efterspørgsel frem for regler og restriktioner.
Finnair har formentlig skelet til Swiss-modellen med at der kan flyves ud på den ene klasse og hjem på den anden. Det kommer i hvert fald også nu hos Finnair, hvor en business class-billet kan kombineres med den dyreste M-klassebillet.Jo mere fleksible, passageren kan være i sit afrejsetidspunkt, jo billigere bliver billetten. ”Uden for peak-tiderne, typisk morgen og sen eftermiddag, bliver det billigere at flyve med os,” siger Morten Balk og tilføjer:
”Med den nye struktur fjernes kravene om forsalg, altså at en bestemt billettype købes mellem en til tre uger før afrejse. Alle billetkontruktioner, med undtagelse af ”Happy Hour,” kan i princippet købes på afrejsedagen. Men de billigste forventes udsolgt tidligt.”FINNAIR FÅR SERVICEGEBYR
Finnairs nye prisstruktur gælder i første omgang indenrigs i Finland samt på selskabets rutenet i Europa med undtagelse af Rusland. Senere kommer måske også de oversøiske destinationer til.
I Norden skal de nye regler også bruges til at skærpe konkurrencen med SAS og dets datterselskab, Air Botnia, der begge flyver mellem fx. København og Helsingfors.Priseksemplerne på det nye koncept er endnu ikke helt på plads. Mens den dyreste returbillet på afrejse samme dag mellem CPH og HEL i dag er ca. 6.000 DKK med skatter og afgifter, bliver laveste pris for køb af billet på afrejsedagen efter 15. september ca. 2.400 kroner med skatter og afgifter (herunder et nyt servicegebyr.)Finnair nedsætter som tidligere oplyst provisionen fra 1. september fra 7% til 1%. Til gengæld vil flyselskabet opkræve et servicegebyr for at udstede billetter, fra 100 kroner når der bookes via nettet og op til 250 kroner, hvis billetten udstedes af Finnair i fx. Københavns Lufthavn. Gebyret er højere for oversøiske flybilletter.DE NYE BILLETTYPER
Der er fire nye pristyper til de forretningsrejsende: Business Flex, Business Special, Economy Flex og Economy Special.
De fire pristyper kan kombineres, så man fx. kan flyve ud på Business og retur på Economy, eller ud og hjem samme dag på Economy.
De nye priser på økonomiklasse er fordelt på: Tourist, Tourist Special og Happy Hour.I øvrigt bliver der med det nye system kun én klasse på Finnairs flyvninger til Budapest,Prag, Riga, Skt. Petersborg, Tallinn, Vilnius og Warszawa.

Skrevet af