SAS satser på mere frasalg

Salget af kurerselskabet Jetpak til den danske kapitalfond Polaris for 390 mio.kr., bliver ikke det sidste frasalg hos SAS mener eksperter.
Danske aktieanalytikere venter et salg i den kommende tid på mere end 10 mia.kr., blandt andet for at høvle af på gælden, som tynger flyselskabet hårdt. Ved udgangen af 2004 var den på ikke mindre end 10,4 mia.kr.
Sydbank venter bl.a. et hurtigt frasalg af selskaber, som ikke direkte støtter koncernens kerneforretning. Blandt disse er SAS Components, SAS Flight Academy og SAS Media, som ventes tilsammen at kunne indbringe omkring to mia.kr.
SAS har tidligere offentliggjort, at der foregår forhandlinger omkring SAS Components, og at prisskiltet ligger på omkring 1,6 mia.kr.
På længere sigt mener analytikerne, at der vil ske salg eller børsnotering af Reizidor-Hotelkæden, men det ventes først at ske om nogle år, idet kæden først skal videreudvikling til mere end et brand RadissonSAS.  Her anslås værdien til 3,2 mia.kr.
Desuden ventes Spanair at blive solgt, fordi flyselskabet ikke passer in i den nordiske strategi, lige som aktieposten på 20 pct. I British Midland ventes at blive solgt fra. Også lufthavnsservicen i SAS Ground Handling kan blive solgt at økonomiske eller strategiske grunde, men her er prisen ikke lige frem i top i øjeblikket.
(Børsen & Jyllands-Posten 9.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.