Californisk ønskeseddel anno 2017

Winchester Mystery House.

Californien appellerer til danskerne. Et besøg synes ikke at være nok. De fleste taler om, at har man været der én gang, har man blot fået appetit på et andet og måske også tredje besøg i den solrige stat. 

”Det giver salgstallene år efter år klart udtryk for. I år ser vi imidlertid, at vores gæster søger lidt andre og mere specielle seværdigheder og oplevelser, når de kører igennem den oplevelsesrige stat”, siger Alexander Søderberg, direktør i USATours.

Nyt er det, at så mange efterspørger lidt andre oplevelser. Rigtigt mange peger på Paso Robles Wine Country med en overflod af californiske vingårde. I Paso Robles’ historiske bydel kan der shoppes vinudstyr i hyggelige butikker. Salvation Mountain er en bakke i Colorado-ørkenen, nord for Calipatria, som er smukt og dekoreret, og efterspørges af langt flere danskere end tidligere. Den kunstneriske bakke er oprindeligt startet af den lokale beboer Leonard Knight. Bakken har mange malerier, ordsprog og bibelvers på sine skråninger.

Den måske største nyhed er, at det gigantiske gamle palæ, Winchester Mystery House, med 160 ’forheksede’ værelser kommer ind som en af de mest ønskede seværdigheder i år.

”Palæet åbner for første gang i mere end 20 år for hidtil lukkede områder i huset. Denne helt nye tur er kun tilgængelig i kombination med Mansion Tour, som giver et historisk indblik i Sarah Winchester og hendes lidt uhyggelige hus”, siger Alexander Søderberg.

Bodie State Historic Park kommer også højt på ønskelisten denne sommer som en ægte californisk guldmineby, som nu er spøgelsesby. Besøgende kan gå ned i de øde gader i en by, der engang havde en befolkning på næsten 10.000. Byen er opkaldt efter Waterman S. Body, som opdagede guld i bakkerne nord for Mono Lake.

Santa Catalina Island kommer også ind som noget af det, vi vil se i år. Øen ligger ca. 35 km fra Los Angeles.

De klassiske hits vedbliver at være Alcatraz og Golden Gate Bridge i San Francisco-bugten. På en klar andenplads over de klassiske ligger Universal Studios i Los Angeles. Yosemite får ikke bare pulsen op hos naturelskere og ornitologer men også hos almindelige danskere med sin mangfoldighed. Las Vegas deler vandene, men andelen, der elsker den farverige by, er stor. Big Sur Highway 1 er den mest populære færdselsåre og ryger til tops, når danskerne giver udtryk for, hvad de skal opleve i Californien.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.