SAS har udsigt til milliardindtægt

SAS kan indkassere op mod en milliard kr., hvis det lykkes selskabet at sælge sin aktieandel på 20 pct. af Storbritanniens næststørste flyselskab, Bmi, det tidligere British Midlands. Bekendtskabet med Bmi har dog foreløbig hovedsagligt kostet SAS penge pga. nedskrivninger og direkte tab.
Det forlyder blandt analytikere og medier i London, at Bmi står over for et salg. Det britiske flyselskab Virgin skulle være en interesseret køber.
Hos SAS afviser man ikke et salg af sine 20 pct. af aktierne i Bmi: ”For SAS er aktierne i Bmi en ren finansiel investering, så hvis vi kan få en god pris, er vi absolut villige til at sælge,” siger Sture Stølen, chef for investor relations hos SAS. Også analytikere støtter et evt. salg af SAS’ aktier i Bmi. Lars Heindorff fra Danske Equities siger: ”Bmi har ikke den samme strategiske betydning for SAS som andre nordiske selskaber, der føder trafik ind i SAS’ rutenet.”
(Børsen, 27/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.