Ordkrig mellem Branson og Qantas

Der er udbrudt en veritabel ordkrig mellem den meget pr-bevidste Sir Richard Branson fra Virgin Atlantic og Qantas. Det sker efter Sir RB forleden meddelte, at Virgin Atlantic inden 18 måneder har tilladelse til at åbne mellem London og Australien – altså en konkurrent til Qantas’ berømte ”kænguru-rute.”Branson har sendt et åbent brev til Oneworld-medlemmets koncernchef, Geoff Dixon, der efter Bransons mening har udtalt sig nedladende om Virgins chancer for at få tilladelse til at beflyve ruten.
I brevet tilbyder Branson, at hvis ikke Virgin Atlantic har tilladelserne indenfor fx. 18 måneder, vil han iklæde sig en Qantas stewardesse-uniformer og arbejde ombord på et Qantas-fly mellem London og Australien med at servere for Qantas’ passagerer.
Omvendt, skriver Branson, ”får vi tilladelsen, forventer jeg, at du (Dixon) vil gøre det samme og arbejde på premiereflyvningen for Virgin til Australien iført en af vores smukke røde Virgin-stewardesseuniformer.”
Bransons forslag – der endda var ledsaget af en billedmanipulation af Dixon iført en Virgin-uniform – imponerede ikke Dixon. ”Skån mig. Vi driver et flyselskab – ikke er cirkus,” var kommentaren via hans talsmand.Virgin vil forlænge sin daglige rute fra London til Hong Kong til Sydney. Hvis ikke myndighederne giver tilladelsen, vil Branson prøve at få den fra lufthavne i Malaysia, Thailand eller Singapore – sidstnævnte kan være en mulighed, idet Singapore Airlines har en større aktiepost i netop Virgin Atlantic.For tre år siden var Dixon også meget afvisende overfor Bransons planer om at åbne australsk indenrigsflyvning gennem Virgin Blue – i dag har selskabet, ifølge egne tal, 30% af markedet samt planer om at flyve fra Australien til bl.a. New Zealand og Fiji.I øvrigt har Virgin Blue lavet en aftale med Australiens største uafhængige regionale flyselskab, Rex, om samarbejde på 25 regionale destinationer med udgangspunkt fra Virgin Blue-destinationerne Sydney, Melbourne og Adelaide.Og Qantas’ lavprisselskab, Australian Airlines, har netop åbnet tre ugentlige flyvninger fra Melbourne via Sydney til Bali. Ligeledes vil Australian Airlines forbinde Sydney og Cairns på nordøstkysten med seks ugentlige flyvninger.

Skrevet af