DRF: Sterling bryder loven

Danmarks Rejsebureau Forening går nu til frontalangreb på lavprisflyselskabet Sterling. Baggrunden er, at flyselskabet har ændret sine bagageregler, således at man fremover som passager kun kan medbringe 15 kg. Bagage, mod tidligere 20 kg. Ekstra kilo bagage vil flyselskabet opkræve særskilt betaling for.

Sterling implementerer de nye regler, også for rejsende, som allerede har booket deres billet. Og dermed bryder flyselskabet købeloven, mener DRF. Afdelingsleder i rejsebureauforeningen, Jakob Hahn, siger således til Stand By, at ”Man kan ikke ændre aftalevilkår med tilbagevirkende kraft. Det er i strid med lovgivningen”..

Sterling begrunder de ændrede bagageregler med hensynet til miljøet, idet selskabet vurderer, at CO2 udslippet pr. passager mindskes når der er færre bagagekilo pr. rejsende. Men den begrundelse falder ikke i god jord hos DRF: ” Danmarks Rejsebureau Forening tvivler på, at de nye regler vil gavne miljøet” hedder det i en pressemeddelelse fra DRF, som fortslætter: ”Kunderne må nemlig gerne fortsat medbringe 20kg bagage mod en merbetaling på 60 kr. pr. kilo pr. vej”.

En Sterling-rejsende, som eksempelvis medbringer 20 kg. Bagage, og som har booket sin billet før Sterling indførte de nye bagageregler bliver således mødt med et krav om en ekstra betaling på fem kg. A 60 kr. pr. vej. Derved fordyres billetprisen ved en returrejse med 600 kr.

“Slutresultatet kan meget vel blive, at det er Sterlings aktionærer og ikke miljøet, der får glæde af de nye regler”, tilføjer Jakob Hahn.

Stand By har efterfølgende indhentet en kommentar fra Sterlings kommercielle direktør, Stefan Vilner (se nedenfor), eller klik her

Skrevet af