Et af de største leverandører af turister til Rhodos er TUI-koncernen, hvis koncernchef, Sebastian Ebel, tirsdag besøgte den græske ø. Her er han bagest i lys skjorte. TUI-foto.

Charterarrangører: Rejs trygt til det nordlige Rhodos

Der er lige nu omkring 10.000 danske turister på Rhodos. Brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark, siger, at ”det er sikkert at rejse til den nordlige og nordøstlige del af Rhodos.”

RID, Rejsearrangører i Danmark, der blandt andet repræsenterer hovedparten af charterrejsebureauerne i Danmark, understreger, at rejsearrangørerne ikke ville sende gæster til Rhodos, hvis det ikke var forsvarligt.

Det siger RID i en pressemeddelelse. Om baggrunden for den, siger RID-direktør Henrik Specht til Standby.dk: ”Vi har sendt pressemeddelslen ud, fordi der er en del gæster, der, forståeligt nok, er i tvivl om, hvorvidt det er sikkert at rejse til Rhodos.

Hvis man ikke kender situationen og geografien på Rhodos, kan nogle være i tvivl om, hvad man kan, skal eller bør. Vi søger med pressemeddelelsen at tydeliggøre, at det er sikkert at rejse til den nordlige og nordøstlige del af Rhodos. Det har det hele tiden været, men vi vil gerne gentage budskabet, så de mange danskere, som skal til netop den del, bliver betrygget i, at man godt kan tage af sted – så længe rejsearrangøren flyver dertil,” siger Henrik Specht.

400 danskere påvirket af naturbrandene
Skovbrande i det centrale og sydøstlige Rhodos nødvendiggjorde i weekenden, at 300-400 danskere måtte evakueres og flyttes til det nordlige Rhodos.

I de kommende dage og uger kan danskere, der har købt en rejse til det nordlige eller nordøstlige Rhodos, trygt tage af sted, lyder meldingen fra RID.

Som situationen er nu, skønnes det sikkert og fuldt forsvarligt at rejse til den del af øen, som ikke er direkte påvirket af naturbrandene, og hvor hverdagen fungerer nogenlunde normalt, oplyses det.

Skovbrandene på Rhodos har i den forgangne uge haft alvorlige konsekvenser for de rejsende, som opholdt sig i byer i det sydøstlige Rhodos. Grundet flammernes hærgen, måtte også cirka 300-400 danskere flyttes til den nordlige del af øen, skriver RID.

Har fundet hoteller
Da der grundet højsæsonen var mangel på sengekapacitet, måtte nogle midlertidigt indkvarteres på skoler, i sportshaller og så videre. Siden er det lykkedes rejsearrangørerne at finde hotelindkvartering til de berørte danskere i det omfang, deres hjemrejse ikke allerede har fundet sted, oplyser RID.

RID skriver også, at der er i denne tid er knap 10.000 danske ferierejsende på Rhodos, den fjerdestørste græske ø (næsten tre gange så stor som Bornholm)

”Den altovervejende del af de ferierejsende opholder sig i den nordlige og nordøstlige del af Rhodos; langt fra naturbrandene. Her er, som situationen er nu, sikkert at rejse til og opholde sig, mens både det lokale beredskab, med assistance fra en række andre lande, kæmper på at få branden under kontrol i den centrale og sydøstlige del af øen,” skriver RID.

Det er fortsat muligt og fortsat sikkert af rejse til Rhodos – blot rejsen går til den nordlige eller nordøstlige del af øen. Hér fungerer hverdagen nogenlunde normalt og hér kan rejsende forvente tryghed og samme kvalitet, service og gode ferieoplevelser, som Rhodos er kendt for, lyder det.

Henrik Specht siger i pressemeddelelsen: ”RID’s medlemmer – rejsearrangørerne – følger situationen i tæt dialog med myndighederne, og gennemfører kun rejser i det omfang, de skønner det sikkert. De danskere, der har planlagt at rejse til Rhodos den kommende tid, kan derfor, som tingene er nu, trygt tage af sted. Rejsearrangørerne flyver kun til rejsemål og indkvarterer kun gæsterne i områder, hvor det skønnes forsvarligt. Det gælder både i forhold til Rhodos og andre destinationer.”

 

Relaterede artikler:

Udskyder rejser til berørte områder på Rhodos

Rejsearrangører både aflyser og fastholder Rhodos

“Rejsebranchen altid styrket tilbage efter kriser”