Charterflyselskab håber på 1 mio. rejsende

Primera Air fly lufthavnLUFTFART: Islandske Primera Air skal fremover blive et mere effektivt flyselskab. København er største base. Primera vil øge fra otte til næste år 10 Boeing B737.

”Primera Airs modspillere arbejder meget med lavpris, men Primeras store force er kvalitet, service og at kunne klare sig på prisen. Derfor har Primera nu styrket organisationen og kan levere en konkurrencedygtig vare,” siger adm. direktør Peder Hornshøj fra Bravo Tours, det danske medlem af islandske Primera Travel Group, til standby.dk

Peder Hornshøj siger, at Bravo Tours ikke er ”tvunget” til at flyve med Primera – det kommer an på priserne.

”Primera har styrket sin IT-funktion og administration. Meget er rykket fra Island til lettiske Riga, der er en stor luftfartsby. Primera har styrket sine muskler og har København som sin største base, hvor det flyvende personale ansættes,” siger Peder Hornshøj.

Derfor bliver 2016 som følge af omkonstrueringen et rekordår for Primera Air, både finansielt, og hvad antal passagerer angår, oplyser selskabet.

Den massive omstrukturering af flyselskabet bestod hovedsageligt i at sammenlægge selskabets aktiviteter i tre lande i nye kontorer i Riga, hvor selskabets hovedkvarter nu er placeret.

Primera Air har transporteret over 550.000 passagerer de første syv måneder af året og forventer, at antallet vil stige til en mio. inden årets udgang og overskuddet forventes at ende på over syv mio. euro.

Primera Air flyver til over 70 destinationer med sine otte Boeing B737. Det opererer tre-fire fly i Danmark, to i Sverige, et i henholdsvis Finland og Island, og et er lejet ud til andre operatører på det såkaldte ACMI-marked.