Cirkusbygningen hylder hospitalsklovne

0
Fra sidste uges hyldest af hospitalsklovne – stående som nr. tre fra højre er direktør i Wallmans Cirkusbygningen Dorthe Fryd Ekelin.
Fra sidste uges hyldest af hospitalsklovne – stående som nr. tre fra højre er direktør i Wallmans Cirkusbygningen Dorthe Fryd Ekelin.

TURISME: Wallmans i København havde sidste uge hospitalsklovne til en aften i glædens tegn under ”Din Store Dag,” hvor Cirkusbygningen for tredje år i træk satte fokus på en gruppe, som enten har det svært eller gør noget ekstraordinært for andre.

Ved premieren i 2014 på ”Din Store Dag” blev unge kræftsyge inviteret til en Wallmans-oplevelse.

”Valget i år faldt på hospitalsklovnene, da de er med til at skabe glæde for andre. Og ikke ”bare” glæde, men smil hos dem, som måske har allermest brug for det,” siger adm. direktør i Wallmans Cirkusbygningen Dorthe Fryd Ekelin, og fortsætter: ”Alle som har prøvet at ligge på et hospital med sit syge barn ved, hvor uendeligt meget det betyder, når hospitalsklovnen underholder, og at få et grin fra et sygt barn er guld værd. Det er hospitalsklovnene også. Det vil vi anerkende.”

”Det er hyggeligt at invitere klovne. Selv om der er langt fra en cirkusklovn til en hospitalsklovn, så handler det jo for dem begge om at sprede glæde. Cirkusbygningen har huset mange klovne i Cirkus Schumanns og Benneweis’ tid,” siger Dorthe Fryd Ekelin.

Med ”Din Store Dag”, lanceret i 2014, er målsætningen at give mennesker, der enten selv er udfordrede i deres liv eller som giver ekstraordinært meget til andre, en stor oplevelse langt væk fra hverdagens rutiner og problemer.

I 2003 blev Danske Hospitalsklovne stiftet for at sikre grundig uddannelse og udarbejde standarder for hospitalsklovnefaget. I dag er der 37 hospitalsklovne på danske børneafdelinger.

Wallmans har holdt til i den fredede Cirkusbygning siden 2003 og har siden haft en million gæster.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz