Cirkusbygningen hylder hospitalsklovne

0

din-store-dagREJSEBRANCHEN: Wallmans inviterer hospitalsklovne til aften i glædens tegn under ”Din Store Dag,” hvor Cirkusbygningen i København for tredje år i træk sætter fokus på en gruppe, som enten har det svært eller gør ekstraordinær indsats for andre.

Ved premieren i 2014 på ”Din Store Dag” blev unge kræftsyge med ledsagere inviteret til en Wallmans-oplevelse. I 2015 var det ildsjæle og ledsagere, og nu er turen kommet til 12 hospitalsklovne og ledsagere:

”Valget i år faldt på hospitalsklovnene, da de er med til at skabe glæde for andre. Og ikke ”bare” glæde, men smil hos dem, som måske har allermest brug for det,” siger adm. direktør i Wallmans Cirkusbygningen Dorthe Fryd Ekelin, og fortsætter: ”Alle som har prøvet at ligge på et hospital med sit syge barn ved, hvor uendeligt meget det betyder, når hospitalsklovnen underholder i ti minutter og at få et et grin fra et sygt barn er guld værd. Det er hospitalsklovnene også. Det er det, vi vil anerkende.”

I år holdes Din Store Dag onsdag den 23. november. Hospitalsklovnene kan se frem til Wallmans dinnershow Flashback og en 4-retters menu. Derudover får de en rundvisning i den fredede bygning.

”Det er hyggeligt at invitere klovne i cirkus. Selv om der er langt fra en cirkusklovn til en hospitalsklovn, så handler det jo for dem begge om at sprede glæde. Cirkusbygningen har huset mange klovne i Cirkus Schumanns og Benneweis’ tid,” siger Dorthe Fryd Ekelin.

Din Store Dag lanceredes i 2014, inspireret af Min Stora Dag i Sverige. Målsætningen er at give mennesker, der enten selv er udfordrede i deres liv eller som giver ekstraordinært meget til andre, en stor og uforglemmelig oplevelse, som ligger langt væk fra hverdagens rutiner og problemer.

I 2003 blev Danske Hospitalsklovne stiftet for at sikre en grundig hospitalsklovneuddannelse og udarbejde klare standarder for hospitalsklovnefaget. I dag er der 37 hospitalsklovne på danske børneafdelinger.

Wallmans har holdt til i den fredede Cirkusbygning siden 2003 og har siden haft en million gæster.

 

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz