Coronakrisen har bragt svenske Moment Group med blandt andet Cirkusbygningen i København, billedet, i store økonomiske udfordringer. Men nu er der faldet en rekonstruktion på plads. PR-foto fra Moment Group.

Cirkusbygningens ejer kan fortsætte med ny kapital

Den svenske underholdningskoncern Moment Group, som Cirkusbygningen i København er en del af, har fået en økonomisk løsning så Nordens største underholdningskoncern kan leve videre.

Også børsnoterede Moment Group har været under et utroligt stort likviditetspres som følge af coronakrisen, hedder det i en pressemeddelelse.

Her står, at Moment Group netop har sikret sin fortsatte drift ved at få tilført likvid kapital og fået løst koncernens langsigtede finansiering. Det er sket gennem en løsning der indebærer nye lån, nedskrivning af obligationsgælden og en udstedelse af nye aktier samt en forøgelse af emissioner til kommende aktieudvidelser.

Moment Group skriver også i sin pressemeddelelse, at koncernen den 13. november oplyste at koncernledelsen vurderede, at der var fare for manglende likviditet.

Herefter blev der indledt intensive forhandlinger med ejerne af obligationer i koncernen, investorer og aktieejere for at sikre mere likvid kapital til at imødekomme den forudsete mangel på likviditet.

Skal forhandle med leverandørerne
”Det er fantastisk, at vi er kommet i mål med en finansieringsløsning som afhjælper vores mangel på likviditet og at vi nu har finansieringen på plads til fortsat drift,” siger Otto Drakenberg, administrerende direktør og koncernchef i Moment Group, og tilføjer:

”Men hele finansieringsløsningen forudsætter, at vi fortsat arbejder hårdt med vores omkostningsbesparelser og har fremgang i vores forhandlinger med leverandører og bygningsudlejere samt at myndighederne fastholder deres løfter om hjælpepakker.”

Moment Group er opdelt i flere afsnit, der samlet årligt har cirka to millioner gæster og som har aktiviteter i udover København også Gøteborg, Stockholm, Oslo, Falkenberg og Växjö.

De tre primære forretningsområder er Event samt Live Entertainment med blandt andet China Teatern, Oscarsteatern, Intiman og Hamburger Börs i Stockholm, Lisebergsteatern i Gøteborg samt Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.

Det sidste forretningsområde er Immersive Venues med syv show- og aktivitetsscener i Skandinavien. Disse omfatter blandt andet Wallmans i Stockholm, København (Cirkusbygningen) og Oslo.

Relaterede artikler:

Cirkusbygningen opsiger sin direktør

Oplevelsesfradrag kan hjælpe over flere omgange

“Cirkusbygningen kan noget unikt i København”