Color Line i anderledes samarbejde

Color Line og den sydnorske kommune Bykle Kommune har netop indgået nyt samarbejde for at udvikle Hovden. Det er første gang, at en sådan aftale indgås mellem en kommune og et privat selskab, oplyser Color Line, der sejler fra Hirtshals til hhv. Kristiansand og Larvik.

 

Samarbejdsaftalen mellem Hovden og Color Line skal udvikle Hovden som rejsemål, bl.a. ved at sikre, at Hovden kan tiltrække flere danske, tyske og hollandske turister. Samarbejdet er bl.a. et resultat af den norske regerings nye turismestrategi, der tilskynder mere samarbejde for at få større turistenheder og mere sammenhængende destinationer.

 

”I kraft af vores årelange erfaring med at transportere turister på ferie til Norge, har vi en stor viden om, hvordan man tilgodeser turistudviklingen, så den kan vokse. For Bykle Kommune er den indsigt yderst nyttig, og det betyder, at de kan bruge vores rådgivning i forhold til lokalplanerne og til den mere praktiske håndtering af turisterne,” siger Henrik Renneberg, adm. direktør i Color Line.

 

Ca. 600.000 udenlandske turister kommer hvert år til Norge med Color Line, hvor de har 3,5 mio. gæstedøgn eller næsten ti procent af den totale omsætning på turister i Norge.

 

Henrik Renneberg mener, at den danske turisme, som har stået noget i stampe de senere år, med fordel kunne lære af den nye type samarbejde:

 

”Destinationsudvikling kræver langsigtet planlægning og samarbejdspartnere af en vis størrelse for at kunne lykkes. Samarbejdet mellem Bykle Kommune og Color Line er et godt eksempel på, hvordan to forskellige aktører kan bruge hinandens kompetencer og samarbejde om det fælles mål at tiltrække flere turister, når vi er flere, der arbejder sammen,” siger Color Lines direktør.

 

Color Line er ifølge egne oplysninger Norges største passagerrederi, som hvert år fragter over 4,3 mio. gæster med rederiets seks skibe på de fire internationale ruter mellem Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Color Line er datterselskab af Color Group ASA, har en årlig omsætning på over 4,6 mia. kr. og en arbejdsstab på mere end 2.600 medarbejdere, heraf 160 i Danmark.

Skrevet af redaktionen