Comwell lander rekordresultat

0
Comwells Kellers Park ved Vejle.
Comwells Kellers Park ved Vejle.

HOTELLER: Styrket tilstedeværelse med bl.a. nyt hotel i Aarhus gav sidste år Comwell en omsætning på ca. 730 mio. kr. på det danske marked – den højeste omsætning siden den danske hotelkæde startede i 1969. Alligevel blev der millionunderskud – pga. udgifter til nye projekter.

Comwells omsætning på de ca. 730 mio. kr. var ni pct. over hotelkædens omsætning i regnskabsåret 2013. Comwell, der i 1969 startede som Scanticon, har positive forventninger til fremtiden – trods et presset marked.

Kæden kom fint gennem sidste år, som bl.a. gav en styrket tilstedeværelse på det danske marked, skærpet profil på mødemarkedet og udvidelse af værelseskapaciteten. Omsætningen steg godt 60 mio. kr. til de 730 mio. kr. – det højeste i den danske hotelkædes 45-årige historie. Men Comwell fik sidste regnskabsår et minus på 14 mio. kr. i sit nettoresultat, oplyses det.

Millionunderskuddet forklares med ”en refinansiering af ejendommen Kellers Park ved Vejle, opstart af hoteller i Aarhus, Aalborg og Køge Strand samt nedgang på det svenske marked.”

Comwell åbnede sidste år nyt hotel i det centrale Aarhus og overtog de to tidligere Hvide Hus-hoteller i hhv. Aalborg og Køge.

For de danske aktiviteter er der opnået et forbedret positivt driftsresultat i 2014 og samlet ser koncernchef Peter Schelde, der tiltrådte sidste efterår, overvejende positivt på sidste år. Han siger: ”Resultatet skal ses i lyset af, at vi har løftet omsætningen i et generelt faldende marked. Vi investerede i 2014 betydeligt i opgradering af kædens hoteller for at løfte vores tilbud til hotel- og konferencegæsterne, hvilket er det stærkeste kort til at sikre den fremtidige efterspørgsel. Dertil kommer vores start af et helt nyt designhotel i Aarhus, ligesom vi i 2014 kunne hejse Comwell-flaget i både Aalborg og Køge Strand.”

”Vi er kommet godt fra start i 2015. For at styrke vores position på markedet, vil vi i kommende år løfte positioneringen af Comwell gennem en række koncepter inden for gourmet-, konference- og spafaciliteter. Vi forventer allerede i år et positivt resultat”.

Comwell ejer og driver 15 hotel-, spa- og konferencecentre i Danmark samt to i Sverige. Desuden samarbejder Comwell med Bella Center om Comwell Conference Center Copenhagen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz