Containerhotel i Valparaiso

Valparaiso er Chiles vigtigste havneby og når skibe forlader havnen efterlader de udtjente containere, som kæmpemæssige metal-bjerge. I det historiske område Cerro Mariposas er etableret et bæredygtigt projekt for at få bugt med de efterladte skibscontainere.

I september åbnede WineBox Valparaiso – regionens første øko-hotel, som er bygget af genanvendte containere. Initiativtageren er new zealænderen Grant Phelps. Ambitionen med WineBox er at skabe et bæredygtigt alternativ til de traditionelle hoteller og forandre et fattigt kvarter til en turistattraktion.

”Vi synes det er godt, at vore jorden-rundt-reportere deler denne type nyheder med os. Meningen med Great News er bringe de små, men betydningsfulde nyheder, som ellers aldrig ville have nået folk i Skandinavien. Nyheden fra Valparaiso er med sin bæredygtighed noget, vi gerne vil slå et slag for”, siger Emmelie Johansson, markedschef hos Air France og KLM i Norden.

Navnet WineBox skyldes, at hotellet er selvforsynende indenfor vinproduktion. Produktionen sker i hotellets kælder og man forventer, at producere 42.000 flasker vin hvert år. Hotellet er sat sammen af 25 tiloversblevne containere, som man har forvandlet til farvestrålende hotelværelser med udsigt over Stillehavet. Hvert rum har sin helt egen historie, fordi containeren har rejst sin helt egen særlige rute i verden.

Indretningen og møblerne er lavet af materialer fra 3.000 træ-paller og rummene er isoleret med genanvendeligt avispapir.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.