De lukkede landegrænser med nærmest ingen rejsende rammer også Airbnb hårdt. Arkivfoto fra Airbnb.

Coronakrisen rammer også Airbnb

Verdens største korttidsudlejer af private boliger, amerikanske Airbnb, er også hårdt ramt af coronakrisen og fyrer nu hver fjerde medarbejdere. Airbnb forudser halvering af omsætningen i år.

Airbnb opsiger som følge af krisen 25 procent af sin arbejdsstyrke, da bookingerne falder som følge af de lukkede landegrænser verden over, skriver CNN.

Airbnb har på verdensplan 7.500 medarbejdere, og 1.900 af dem får nu en fyreseddel – som Airbnb håber kan annulleres når verden begynder at komme sig og der igen kan rejses mere eller mindre frit.

I går skrev Brian Chesky, Airbnbs koncernchef og medgrundlægger af udlejningstjenesten, ifølge CNN til koncernens medarbejdere:

“Vi gennemlever alle den mest forfærdelige krise i vores levetid – den har nærmest bragt den globale rejse til en total tilstand.”

Brian Chesky skrev også, at Airbnb’s forretningsmodel er blevet hårdt ramt af de lukkede landegrænser og at koncernens omsætning i år forventes at blive det halve af det budgetterede.

Airbnb er også udfordret med at tilbagebetale beløb for reserverede boliger, pengene er svære at få tilbage fra Airbnb-udlejere, der skal bruges penge til at betale skatter med mere for deres boliger.

Ifølge Airbnb’s hjemmeside tilbyder virksomheden under normale omstændigheder syv millioner overnatningssteder i mere end 100.000 byer verden over.

Betaler sundhedsforsikringer
CNN skriver, at også Airbnb-udlejere har svært ved at betale deres regninger uden indtægter fra de udeblevne gæster ligesom der har været masseaflysninger af bookinger som følge af lukkede landegrænser.

Airbnb havde i år forventet at skulle på børsen i New York, men disse planer er nu udskudt.

I USA vil Airbnb de næste 12 måneder betale sundhedsforsikringer for sine opsagte medarbejdere i USA. I de øvrige lande, hvor Airbnb har opsagt ansatte vil man betale sundhedsforsikringer til årets udgang.

“Jeg beklager dybt at vi er kommet i denne situation, men jeg er sikker på, at I ved, at det ikke er vores skyld,” skriver Brian Chesky blandt andet i brevet til koncernens medarbejdere.

Relaterede artikler:

Mange bud på turistbranchen efter corona-krisen

Horesta og Dansk Erhverv kritiserer ny Airbnb-lov

Gaest.com har lukket sin danske hjemmeside