COWI skifter travel manager

Dorte Holm (foto) er efter årrække hos Air France – og fra 2004 i erhvervsrejsebureauet Via Travel, blevet global travel manager i COWI. Den internationale koncern har på verdensplan 6.000 medarbejdere og er førende i rådgivende løsninger for bl.a. broer og tunneller.

Hos COWI afløser hun Dorthe Berg Henriksen, tidligere formand for foreningen Danish Business Travel Association, der huser hovedparten af landets største travel managers. I Dorthe Berg Henriksens tid var COWI’s rejsebudget mindst 60 mio. kr. om året.

 

Dorte Holm kender COWI godt, hendes tidligere arbejdsgiver, Via Travel, er koncernens erhvervsrejsebureau; Via Travel har tre medarbejdere stationeret på COWI’s hovedsæde i Lyngby. 

 

COWI har i de seneste år ekspanderet voldsomt, ambitionen er at fordoble sin størrelse om fem år. Væksten sker navnlig internationalt, eksempelvis i Den arabiske Golf, hvor store infrastrukturprojekter og bæredygtige byggerier beskæftiger over 600 medarbejdere. Af samme årsag får COWI større rejseaktivitet – ud over Golfen også til Norge, Sverige og Afrika. Og Dorte Holm bliver en ledende kraft i dette.

 

"Jeg skal understøtte de rejsendes behov og have fokus på totalomkostninger. Herudover er en central del af travel managements funktionen at integrere processer omkring rejser i COWI for at sikre effektivitet. COWI har stor fokus på bæredygtighed i projekter for kunder og i vores ageren som virksomhed; derfor skal vi løbende vurdere bl.a. alternative mødeformer som eksempelvis videokonferencer," siger Dorte Holm til takeoff.dk.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten