CPH sender halv milliard til aktionærerne

I første halvår 2017 steg antallet af rejsende i Københavns Lufthavn med 2,3% og omsætningen steg 1,8% i samme periode, fremgår det af selskabets halvårsregnskab.

”Oven på rekordåret i 2016 viser første halvår 2017 pæn vækst i antal rejsende og en positiv udvikling i rutenetværket”, skriver Københavns Lufthavne i regnskabet.

I årets andet kvartal landede omsætningen på 1.151 millioner kroner mod en omsætning på 1.143 millioner i samme periode sidste år.

På bundlinjen var der også fremgang i kvartalet. Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) steg til 496 mllioner kroner fra 488 millioner i andet kvartal sidste år, mens resultatet efter skat steg til 346 millioner fra 337 millioner kroner.

I juli meddelte Københavns Lufthavne, at regeringens luftfartsstrategi kan få økonomiske konsekvenser for selskabet, og i regnskabet fremgår det, at man vil gennemgå sin forretningsmodel og strategi i forbindelse med den ændrede regulering, der foreslås, skriver business.dk.

”CPH vil særligt blive nødt til at revurdere sin investeringsplan og finansiering. Den konkrete regulering, som nu er til høring, mener CPH ikke vil lede til de ønskede effekter med hensyn til vækst, tilgængelighed og beskæftigelse”, skriver selskabet.

Københavns Lufthavne har truffet beslutning om udlodning af et interimudbytte på i alt 500 millioner kroner – svarende til 63,7 kroner pr aktie.

I første halvår nåede Københavns Lufthavne et resultat før skat på 748,1 millioner kroner, hvilket var en fremgang på 0,7% i forhold til samme periode året før.

Selskabet fastholder forventningerne til hele året om et resultat før skat på 1.600-1.700 millioner kroner, samt et driftsresultat før særlige afskrivninger, der bliver højere end sidste år, når der tages højde for særlige forhold.