Crowne Plaza vinder grøn pris

Prisen blev uddelt ved European Hotel Design Awards i London, og æren gik til Crowne Plaza Copenhagen Towers. For blot en måned siden modtog hotellet i Sydney årets EcoTourism Award med titlen The World ’s Greenest Hotel.

 

Crowne Plaza Copenhagen Towers har modtaget Sustainability Award 2010 for sit arbejde med at integrere bæredygtighed i hele opførelsen og udviklingen af hotellet.

 

”Det er fantastisk, at vi bliver ved med at blive belønnet for at arbejde, som vi gør. Vi tror på, at det grønne aspekt vil komme til at spille en stadig større rolle i gæsternes valg af hotel. Derfor har vi investeret i dyrere løsninger og teknologi, som vi mener, vil være rentable både nu og i fremtiden. Vores mål er at give vores gæster en bedre oplevelse og høj kvalitet, samtidig med at vi tilstræber at anvende de mest bæredygtige løsninger”, siger adm. direktør Allan L. Agerholm.

 

Både teknologien og fantasien har været i omdrejninger for at skabe det grønne hotel i Ørestaden. Nordeuropas største solcelleanlæg på facaden leverer strømmen, mens grundvandet sørger for køling og opvarmning i hotellets air condition. TV og lamper kører på lavenergi, og alle shampooflasker, tandbørster og badehætter er biologisk nedbrydelige. Restauranten bruger den nyeste lavenergiteknologi og lokale råvarer, og alt madaffald bliver til biogas og gødning.

 

Hotellet er forrest på flere områder: Den eneste CO2-neutrale hotelbygning i Danmark, det eneste danske hotel, der når målsætningerne i EU’s Green Building-program, ligesom det er det eneste Energiklasse 2-klassificerede hotel i Danmark.

Skrevet af Flemming Juul