Tyske Novum Hospitality indgår samarbejde, der vil sætte IHG’s varemærke på 100 hoteller i Tyskland. PR-foto.

Ny aftale fordobler hotelkoncern i Tyskland

IHG Hotels & Resorts med hotelvaremærker som Crowne Plaza og Holiday Inn i samarbejdsaftale med tyske Novum Hospitality, der vil sætte IHG’s varemærke på 100 hoteller i Tyskland.

Med aftalen kommer IHG (Intercontinental Hotels Group) med hotelvaremærker som Crowne Plaza, Holiday Inn, InterContinental og Kimpton op på at være repræsenteret med 200 hoteller på det tyske marked.

I Danmark har IHG kun ét hotel, Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestad, der drives af Bella Center.

Aftalen med den tyske hotelkoncern Novum Hospitality vil ifølge en pressemeddelelse løbe i 30 år og gøre IHG-gruppen til en af de største spillere på mellemklasse og højere mellemklasse hoteller i Tyskland, oplyses det. Aftalen omfatter 108 Novum-hoteller med over 15.000 værelser, der vil blive en del af IHG-samarbejdet fra i år og frem mod år 2028.

IHG får dermed nogle af sine varemærker, blandt andet Holiday Inn og Candlewood Suites på Novum-hoteller med varemærker som Yggotel, Select og selve Novum. Det er i øvrigt første gang, at IHG åbner Candlewood Suites uden for USA.

Novum har i alt 111 hoteller i Tyskland samt otte i Holland, Storbritannien og Østrig. I 2022 havde Novum-gruppen over 100 millioner gæster, oplyses det. Som led i aftalen kobles Novum-hotellerne på IHG’s bonusprogram.

IHG’s største varemærke, i antal hoteller, er Holiday Inn. Varemærket åbnede sit første hotel i USA tilbage i 1952; foreløbig er der på verdensplan over 1.200 Holiday Inn-hoteller og yderligere 250 i pipelinen.

Stor familie
Samlet tæller IHG-gruppen 19 hotelvaremærker med 6.300 hoteller i over 100 lande verden over – og en samlet pipeline på yderligere 2.000.

IHG samler sine varemærker i en række kategorier: Luxury & Lifestyle: Six Senses Hotels Resorts Spas, Regent Hotels & Resorts, InterContinental Hotels & Resorts, Vignette Collection, Kimpton Hotels & Restaurants og Hotel Indigo.

Premium: Voco hotels, Hualuxe Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts og Even Hotels.

Essentials: Holiday Inn Express, Holiday Inn Hotels & Resorts, Garner hotels og Avid hotels.

Suites: Atwell Suites, Staybridge Suites, Holiday Inn Club Vacations og Candlewood Suites.

 

Relaterede artikler:

IHG åbner to luksushoteller i Rom

Hilton opkøber endnu en kæde af luksushoteller

Hotelkoncerner: Opgiver uønsket forsøg på opkøb