CSA øger atter mellem Prag og København

For anden gang i år øger CSA Czech Airlines mellem Prag og København. Når vinterfartplanen træder i kraft på søndag får Skyteam-medlemmet CSA Czech Airlines tre ekstra ugentlige afgange mellem Prag og København.

Hermed går CSA fra 16 til 19 ugentlige flyvninger mellem Prag og København, hvor der bliver tre afgange på alle hverdage, to om lørdagen samt en om søndagen, skriver cphtraveller.dk

Morgen- og aftenafgangene vil blive fløjet med Boeing 737-500 med plads til 102 passagerer, mens middagsafgangen flyves med den mindre ATR-72 med plads til 62 passagerer.

På ruten til Prag flyver CSA i konkurrence med Norwegian, som frem til d. 29. oktober har daglige afgange. I vinterhalvåret reducerer Norwegian dog til fire ugentlige. Frem til starten af maj var der desuden konkurrence på ruten fra Cimber Sterling, som udbød op til tre daglige flyvninger til Prag.

CSA har i en længere periode haft økonomiske udfordringer, og en række tabsgivende ruter er blevet nedlagt på det seneste. Blandt andet er ruterne til Oslo og Helsinki i år blevet lukket, hvorefter CSA i Norden nu kun betjener København og Stockholm.

Ruten til Stockholm er endvidere blevet reduceret fra flere daglige afgange, til i det kommende vinterhalvår kun at blive fløjet 6 gange om ugen.

Det er anden gang i år, at Czech Airlines skruer op mellem Prag og København. 17. maj fik selskabet yderligere tre ekstra fly om ugen fra København til Prag – og havde dermed 15 ugentlige fly.

Norwegian øgede efter Cimber Sterlings konkurs mellem København og Prag.

Norwegian er ikke registreret i Rejsegarantifonden og tilbyder ikke konkursforsikring, påpegede Czech Airlines’ salgschef i Danmark, Asa O’Hara, i sommer og tilføjede i pressemeddelelse:

”Det er til grin, at alle os andre flyselskaber skal stille op med den forsikring, mens Norwegian bare kan gøre som de har lyst til og bliver rost til skyerne i medierne.”