D’Angleterre-retssag starter i dag

Kort før Remmen-familien solgte Hotel D’Angleterre med mere i 2007, flyttede de ejerskabet fra de Hollandske Antiller til familiefonden i Liechtenstein, erfarer Berlingske Business. Transationen fra skattely til skattely er bemærkelsesværdig, fordi fonden i Liechtenstein fra 2003 og frem optrådte som ejer af hotelgruppen, der udover D’Angleterre tæller hotellerne Frederik og Front og restauranten Copenhagen Corner – selv om aktierne altså reelt var parkeret i en anden verdensdel. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

 

Ifølge avisen føjes der således yderligere til mystikken om det nationale klenodie D’Angleterre, der også i dag er fanget i en uigennemskuelig selskabskonstruktion under de nuværende islandske ejere, Nordic Partners.

 

Ifølge Remmen-familiens advokat var der dog ikke noget lusk i transaktionen mellem de to velkendte skattely.

 

»Det er et faktum, at Eliney på de Hollandske Antiller har ejet aktierne i Remmen Hotels Holding fra 1995 og frem til umiddelbart inden, Nordic Partners købte. I snæver juridisk forstand har Eliney været direkte ejer, men når fonden i Liechtenstein har stået opført som ejer i regnskaberne, har bundlinjen været god nok, fordi fonden ejer 100 pct. af Eliney, og var ultimativ ejer,« forklarer Thomas Salicath, partner i Dania Advokater og tidligere bestyrelsesmedlem i Remmen Hotels Holding A/S.

 

Spørgsmålet om ejerskabet er dog ikke blot af ren historisk interesse: I dag begynder en bitter retssag om salget af D ‘Angleterre i Københavns Byret, hvor det reelle ejerskab kan få en rolle.

 

Den uigennemskuelige selskabskonstruktion har de islandske ejere dog ført videre efter Remmen-familien. Den dag i dag er det ikke muligt at fastslå, hvem der egentlig ejer D ‘Angleterre og de andre hoteller.

Selv om det danske holding-selskab aflægger regnskab efter reglerne, har det ultimative islandske moderselskab ikke aflagt regnskab siden udgangen af 2004, og på det tidspunkt stod den nu nationaliserede Landsbanki som hovedaktionær. Det skriver Berlingske Tidende i dag. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen