Sterling vil afskaffe bonuspoint

Lavprisflyselskabet Sterling vil have flyselskabernes bonuspointsystemer afskaffet på ruterne i Skandinavien, fordi de hæmmer konkurrencen. Udmeldingen kommer, efter at de to samarbejdende lavprisselskaber Sterling og Norwegian har fået udarbejdet en rapport af analysefirmaet Econ om konsekvenserne af bonussystemerne. Sterling-direktør Harald Andersen siger om baggrunden for forslaget: ”Det er helt afgørende for en sund konkurrence, at der mellem de tre skandinaviske lande ikke findes bonuspoint, fordi de giver en binding til selskaberne, og dermed skruer priserne i vejret.”
Hos konkurrenten SAS er man ikke enig. SAS-chef Jørgen Lindegaard fastslår, at bonuspointsystemerne er et internationalt fænomen: ”Vi i SAS har ikke opfundet bonussystemet, og vi har alene implementeret vores Eurobonus-system, fordi alle andre også har et. Det er helt normalt i mange brancher med loyalitetssystemer, og i et totalt liberaliseret luftfartssystem i EU kan forandringer i sagens natur ikke etableres i dele af området,” siger Jørgen Lindegaard.
Konkurrencestyrelsen i Danmark har tidligere slået fast, at det ikke er muligt at forbyde SAS´ bonussystem i Danmark. Styrelsen mener desuden, at det grundlæggende er meget usikkert, om EU-myndighederne kan gøre det i et enkelt område af Europa.
(Berlingske Tidende, 24/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.