SAS regner med baltisk opkøb

Koncernchef i SAS, Jørgen Lindegaard, planlægger at købe flere aktier i det lettiske nationale flyselskab, Air Baltic, som er i hastig vækst. Letlands regering har for kort tid siden bebudet en fuld privatisering, hvorfor SAS-opkøbet forventes at kunne gennemføres i løbet af få måneder. I forvejen sidder SAS på 47,2 pct. af aktierne i Air Baltic, mens den lettiske stat har 52,6 pct.
Det indgår i SAS’ strategi, at udvide i Østersø-området, og Air Baltic er tilsyneladende en vigtig brik i denne strategi. Strategien afspejler sig også i SAS’ opkøb af aktier i Estonian Air. Lindegaard siger om det forestående opkøb: ”Selskabet har to vigtige opgaver. For det første at etablere ruter til og fra Letland og Litauen, hvor det er lønsomt. For det andet at styrke vores knudepunkt i København og sekundært i Stockholm.”
I 2004 steg Air Baltics passagertal 75 pct. til 590.000 kunder, og denne udvikling forventes at fortsætte med en 50 procents stigning i passagertallet i år.
(Børsen, 22/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.