MyTravel fortsætter nedtur

Danmarks største rejsekoncern kan ikke tjene penge. MyTravel-gruppen, der omfatter bl.a. Spies, Tjæreborg, Gate Eleven og MyTravel Airways, havde i seneste regnskabsår et underskud før skat på knap 45 mio. kr. Det betyder, at charterselskaberne i gennemsnit tabte 130 kr. pr. solgt rejse.
Samtidig tabte MyTravel for fjerde år i træk markedsandele, og heller ikke udsigterne for i år er gode. Dermed har MyTravel kurs mod det tredje år i rap med massive milliontab, gruppen havde i regnskabsåret 2000/2001 et tab før skat på 64 mio. kr.”Charterbranchen er hårdt ramt af begivenheder, der dæmper rejselysten. Terroraktionerne i USA, bomberne på Bali, krigen i Irak og SARS,” siger Bjarne Hornbek, adm. direktør for MyTravel i Danmark. Også den gode danske sommer sidste år og en generel økonomisk afmatning er blandt årsagerne til det massive tab.GATE ELEVEN GIVER OVERSKUD
MyTravel har denne gang aflagt et samlet regnskab for turoperatørerne i gruppen, der foruden Spies og Tjæreborg omfatter charterselskaberne Ving og Skibby. Det er netop charteroperationen, der giver underskud, mens Gate Eleven, der primært arrangerer pakkerejser med rutefly, har et mindre overskud.MyTravel har siden slutningen af 1990’erne mistet betydelige markedsandele til konkurrenterne, i 2002 var andelen 32% med 43% for få år siden. Ærkerivalen Star Tour har derimod øget markedsandelen, men også en række mindre charteroperatører har klaret sig bedre gennem krisen.

Skrevet af