Finnair øger i aggressiv storsatsning på Asien-trafik

I morgen starter Finnair non-stop ruten mellem Helsinki og Hong Kong, som efter planen skal køre sommeren over med tre ugentlige returflyvninger, tirsdage, fredage og søndage fra Helsinki og retur de næstfølgende ugedage. Ifølge Finnair vil den nye rute korte op til fire timer af rejsetiden, målt i forhold til de tidsmæssigt nærmeste konkurrenter på flyvninger fra Skandinavien til det asiaatiske knudepunkt. En af disse konkurrenter er Cathay Pacific, som i øvrigt deler skæbne med Finnair i Oneworld alliancen.

Samtidig opgraderer den finske carrier frekvenserne til Bangkok og videre til Singapore, hvor man hidtil har fløjet tre gange i ugen. Denne rute bliver fra starten af juni måned daglig, frem til udgangen af august måned.

Endelig lancerer Finnair til september en direkte rute fra Helsinki til Guanzhou i Kina. Det sker i forlængelse af, at non-stop flyvningerne til Hong Kong og den daglige forbindelse til Singapore, ophører igen. Dermed kan selskabet sætte sine langrute MD11 fly ind på den nye kinesiske destination, som kommer oveni det eksisterende rutenetværk på Kina, som også omfatter Peking og Shanghai. Der skal flyves på Guanzhou på tirsdage, fredage og søndage, også med returnering til Helsinki de følgende dage.

Skrevet af