Endelig kommer superjomfruen til Norden

Take Off skrev i marts-udgaven, at den nordiske chef for Air Canada, Mical Ambæk, 1. april skulle være lige så nordisk chef for et andet flyselskab. Hvilket kunne ikke afsløres inden deadline, men det er Virgin Atlantic som for første gang bliver repræsenteret i Norden.Virgin Atlantic, som Singapore Airlines ejer 49% af, er bl.a. kendt for et superbt produkt på sine langruter. Der er foreløbig 24 af disse fra London-lufthavnene Gatwick og Heathrow – ikke kun over Atlanten, men også til Afrika, Fjernøsten og Australien.Hidtil har den nordiske rejsebranche ikke kunne bruge Virgin Atlantic til ret meget, eftersom Englands næststørste flyselskab ikke har været repræsenteret i Norden og dermed ikke haft brugbare priser.

Men det kommer alt sammen nu via det ny samarbejde med Nordens formentlige førende GSA (General Sales Agent) – Airline & Travel Marketing (ATM) som i forvejen har Air Canada, Cathay Pacific og South African Airways med Maurice Schwer som ejer og direktør.Mical Ambæk har været nordisk bestyrer for Air Canada de sidste fire år. Han kom fra South African og har tidligere også været hos Larsen Rejser.

Til Take Off siger Mical Ambæk: ”Fra på fredag, 1. april, går vi i gang med at skaffe gennemgangspriser fra Norden med bl.a. Maersk Air til Gatwick og formentlig SAS til Heathrow samt lave aftaler med bl.a. rejsebureauerne.””Vi” er udover Mical Ambæk foreløbig svenske Ingrid Jackson fra South Africans kontor i København – dertil skal der ansættes en reservationsmedarbejder til Virgin-kontoret i Buen (Vesterbrogade 6D) i København.I en pressemeddelelse siger Virgin Atlantics ejer, Sir Richard Branson, at selskabet er skæppeglad over at blive repræsenteret i Norden.

“ATM er en af Skandinaviens bedste GSA’er og med dets store erfaring vil Virgin Atlantic blive særdeles godt repræsenteret. Vi er også glade for at kunne tilbyde skandinaviske passagerer større fleksibilitet i valg af rejsemuligheder samt muligheden for at prøve vores pris-vindende produkt.”For de, der har råd til business class, har Virgin Atlantic angiveligt en af branchens bedste – bl.a. tilbyder det dobbeltsenge på langruterne.I øvrigt kommer Sir Richard himself måske 19. maj til København, hvor der planlægges reception for selskabets indtog i Norden.21 år gamle Virgin Atlantic betjener bl.a. Caribien, Indien Las Vegas, Shanghai og Sydney – fra juli kommer Cubas hovedstad Havanna samt Nassau på Bahamas til.Virgin Atlantics hjemmeside er: virgin.com/atlantic

den danske filial kan fra på fredag kontaktes på denne e-mail: vssales@virgin-atlantic.dkSom afløser for Mical Ambæk hos Air Canada er Anders Lau hentet fra erhvervsrejsebureauet CWT.

Skrevet af