Hotel-kritik af terrorlov overdrevet

Hotelbranchen har kritiseret den nye antiterrorlov, som vil tvinge hoteller til at gemme oplysninger om, hvem der har brugt internettet og hvilke sider, de har besøgt, og gemme det i op til et år.

Kravet vil betyde at hotellerne må lukke for internetadgangen, lyder kritikken.

Men Peter Vestergaard, sikkerhedsekspert hos konsulentafdelingen Security & Technology i PricewaterhouseCoopers, siger til IT-avisen ComON, at løsningen er enkel.

”Mange hoteller har allerede løsningen på disse krav i dag. Det drejer sig blot om, at man får noget rådgivning til at træffe en aftale med sin udbyder eller finder et firma, som kan tilbyde en løsning, så caféer, hoteller og andre ikke skal håndtere tekniske ting, som de ikke forstår. Det er ganske simpelt at outsource logningen,” mener han.

SAS Radisson-hotellet i København bruger firmaet Wayport som internetudbyder. Hanu Hoviniemi, der er ansvarlig for foretningsudvikling i Wayport, har denne kommentar til udgifternes størrelse, såfremt systemet skulle kunne føre log:

”Uden at have set de seneste lovændringer, vil jeg mene, at udgiften ikke bliver voldsom.«

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.