Australien er et af de seks lande udenfor Europa som Danmark er parat til åbne for turistrejser til og fra når også Australien genåbner for blandt andet danske turister. Arkivfoto fra Sydney: Henrik Baumgarten.

Danmark åbner for seks lande udenfor Europa

Turister fra Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand må igen komme til Danmark – de har dog alle indrejserestriktioner eller karantænekrav for danskere.

Dermed kom der i dag ingen væsentlige ændringer i rejsevejledningerne for lande uden for EU/Schengen. For Sverige lempes rejsevejledningerne for regionerne Kronoberg og Blekinge.

Og Europas fire miniputstater, Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanstaten/Den Hellige Stol, har nu også adgang til Danmark. På samme vilkår som andre, at turister fra disse lande på forhånd køber mindst seks overnatninger i Danmark.

Denne seksdagesregel er norske turister fra på lørdag, den 4. juli, undtaget fra.

Udenrigsministeriet skriver i pressemeddelelse, at Statens Seruminstitut, Udenrigsministeriet og Justitsministeriet i dag har foretaget en gennemgang af listen over lande uden for EU/Schengen og UK, der lever op til EU’s COVID-19 kriterium.

På denne baggrund er det ud fra et forsigtighedsprincip vurderet fra dansk side, at der kan åbnes for indrejse fra Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand.

Men, tilføjer ministeriet, disse seks lande har dog alle indrejserestriktioner eller karantænekrav for danske rejsende. Det betyder, at alle rejsevejledninger for disse lande forbliver orange. Det gælder altså, at alle ikke-nødvendige rejser fortsat frarådes.

Såfremt et land, som Udenrigsministeriet alene fraråder rejser til på grund af indrejserestriktioner eller karantænekrav, løfter disse for danske statsborgere, vil rejsevejledningen blive lempet.

Rejsevejledningerne for Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand vil således som udgangspunkt blive ændret til gul, såfremt disse lande løfter indrejserestriktionerne eller ophæver karantænekrav mod danske rejsende.

EU vil åbne for 15 eksterne lande
På nuværende tidspunkt kan borgere fra 26 europæiske lande rejse ind i Danmark – hvis de på forhånd har købt seks overnatninger i Danmark. Eneste undtagelse er indtil videre Norge.

Tirsdag blev EU-landene generelt enige om at åbne for disse 14 lande, allerede fra i dag, 2. juli. Det kræver blandt andet, at landene er åbne for turister fra for eksempel Danmark.

Landene er: Algeriet, Australien, Canada, Georgien, Japan, Montenegro, Marokko, New Zealand, Rwanda, Serbien, Sydkorea, Thailand, Tunesien og Uruguay. Kina kan også komme på listen.

Men Danmark har altså som udgangspunkt kun valgt at genåbne for Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand. Dermed er Algeriet, Georgien, Montenegro, Marokko, Rwanda, Serbien, Tunesien og Uruguay valgt fra. Marokko og Tunesien er normalt rimelig store charterrejsemål.

Relaterede artikler:

Danmark vil sætte navne på nye rejselande

Norske turister slipper for seksdages-reglen

”Grænseåbningerne kommer næsten for sent”