Mullerup Havn på Vestsjælland med blandt andet en fem kilometer lang strand – med blåt flag – får nu 62 nye ferieboliger. Illustration: Ejendomsudviklingsselskabet Maycon.

Danmark får ny feriedestination

“Vi mangler i den grad ferieboliger til udlejning,” siger direktør i Destination Sjælland. Havn på Sjællands vestkyst skal have 62 nye ferieboliger ved den eksisterende lystbådehavn og badehotel.

Ejendomsudviklingsselskabet Maycon vil bygge 62 nye ferieboliger i bæredygtig kvalitet. I området ligger allerede en lystbådehavn med 90 bådepladser og Skipperkroen, der betegnes som et firestjernet badehotel med sine fire dobbeltværelser, én suite, ti feriehuse og to ferielejligheder.

Med i lokalplanen er også faciliteter til ferie- og badegæster, cyklister, kitesurfere og havkajakroere.

De nye ferieboliger skal ifølge en pressemeddelelse stå klar allerede til næste års feriesæson ved Mullerup Havn, der ligger nogenlunde mellem Kalundborg og Korsør på Sjællands vestkyst.

Indtil for nylig fremstod stedet slidt. Men nu tager udviklingen fart i Mullerup. I første omgang er havnens pejlemærke, Skipperkroen, blevet renoveret og genfødt som badehotel ligesom der er kommet flere parkeringspladser, ny belysning og beplantning, oplyses det.

Kalundborgs borgmester, Martin Damm, siger i pressemeddelelsen: ”Fra kommunens side kan vi kun skabe rammer og retning. For at udviklingen sker, skal nogen tage udfordringen op, og jeg er glad for, at det sker nu. Desuden er jeg nok ikke den eneste, som synes, det er rart, at Mullerup Havn opgraderes.”

Næste skridt i projektet bliver opførelsen af 62 nye ferieboliger. Tanken er at appellere til de mange københavnere og østdanskere, som i forlængelse af coronakrisen kommer til at efterspørge nye danske feriemål.

”Vi mangler ferieboliger til udlejning”
”Jyderne har deres egen vestkyst. Vores vision er at give gæster fra vores nabolande, københavnerne og sjællænderne deres egen vestkyst. Sjællands bedste vestvendte badestrand findes her i Mullerup,” siger Anders Mayland, direktør hos Maycon og primus motor i projektet.

Destination Sjælland har også høje forventninger til, at de nye faciliteter og feriehuse, som kan udlejes, vil øge regionens tiltrækningskraft:

”Jo flere, man kan tiltrække til området og tilbyde overnatning og gode faciliteter, jo bedre,” siger Jens Müller, direktør hos Destination Sjælland og formand for Danske Destinationer:

”Vi mangler i den grad ferieboliger til udlejning. Selvom vi har 20 procent af landets sommerhuse på Sjælland, så er langt de fleste slet ikke udlejet men benyttes af ejerne selv. Det er klart, at 62 ferieboliger ikke løser hele udfordringen, men det er en god start og kan måske danne skole,” siger Jens Müller.

Relaterede artikler:

Ny grænselempelse får ”marginal betydning”

Dansk turisme skælder ud over 6-dages regel

Åbne danske feriebyer vigtige for turisterne