Almene og ungdomsboliger bliver en del af den campus, der opføres i forbindelse med den nye hotel- og restaurantskole. Illustration: Juul Frost Arkitekter.

Danmark får ny hotel- og restaurantskole

Der skal nu opføres en ny gastronomisk skole med faciliteter i verdensklasse med tilhørende campus i Valby. Byggeriet er klar om fem år. Hele planen har en værdi på én milliard kroner.

Sammen med PensionDanmark vil Hotel- og Restaurantskolen skabe et helt nyt bæredygtigt bygget kvarter med en fagskole for madhåndværk og gæstfrihed, som ligger side om side med ungdoms- og familieboliger på skolens grund i Valby.

Det oplyser Hotel- og Restaurantskolen i en pressemeddelelse på Linkedin. I følge sin hjemmeside har skolen årligt over 850 elever og 3.500 kursister.

”Hvis alt går vel, vil der om fire-fem år summe af liv og aktivitet fra blandt andet køkkener, charcuteri, mikrobryggeri, restauranter, cafeer, orangeri, taghaver og mindre erhvervsdrivende,” hedder det blandt andet.

Både elever, lokalmiljø og københavnere får glæde af nybyggeriet af Hotel- og Restaurantskolen og udviklingen af et gastronomisk campusområde på skolens grund i Valby.

PensionDanmark køber grunden til den kommende skole og står for at udvikle et nyt byggeri til skolen og nyudvikle de eksisterende bygninger. Målet er at skabe et helt nyt kvarter med en verdensklasse fagskole for madhåndværk og gæstfrihed side om side med attraktive ungdoms- og familieboliger samt erhverv, oplyses det.

Høje standarder for gastronomiske værksteder
Hotel- og Restaurantskolen og PensionDanmark oplyser, at visionen er et helt nyt kvarter i Valby, ”der oser af eksperimenterende gastronomi, sublimt madhåndværk, fremtidens oplevelser og hospitality.

Den nye skolebygning vil sætte høje standarder for gastronomiske værksteder, hvor læring af madhåndværk sker gennem hænderne og sanserne, og samtidig opnå en høj certificering inden for bæredygtighed,” står der i pressemeddelelsen.

Bygningen vil rumme faciliteter til egenproduktion af råvarer som for eksempel skinkehotel, charcuteri, mejeri, osteri, chokoladeværksted, bageri, fermenteringsrum, bryggeri, taghaver og orangerier, ligesom der vil være restauranter, barer, cafeer og receptioner, hvor eleverne kan træne deres færdigheder.

På campusområdet vil der blive etableret et stort antal ungdoms- og familieboliger samt erhverv.

Nuværende faciliteter indfrier ikke ambitioner
I pressemeddelelsen siger Allan Agerholm, Hotel- og Restaurantskolens formand: ”Vores mål er at tiltrække langt flere elever til uddannelserne som kok, tjener, smørrebrød/cater, receptionist, ernæringsassistent, bager/konditor, 10. klasse og EUX.

Med byggeprojektet vil vi skabe et synligt og ambitiøst kraftcenter med maden, sanseligheden og det gode værtskab i fokus. Vores nuværende faciliteter indfrier langt fra disse ambitioner og vi investerer nu massivt i skabelsen af fremtidens Hotel og Restaurantskole, som skal levendegøre vores stolte fag,” siger Allan Agerholm.

PensionDanmark har blandt sine medlemmer en stor gruppe medarbejdere fra hotel, restaurant og turismeerhvervet, og det giver en ekstra dimension på det i forvejen attraktive projekt med et nyt kvarter beliggende ud til Vigerslev Allé i Valby.

Relaterede artikler:

Forskel på virksomhedskrav om coronapas

”Vi er ikke med i en Netflix-serie”

“Derfor sagde jeg ja til FCK, Parken og Lalandia”