Danmark går glip af polske turister

Sune K. Jensen.

Sune K. Jensen.

Mens Tyskland og Sverige har opdaget et godt nyt nærmarked i Polen, halter Danmark bagefter.

Tyskland har set en stigning på 63% flere overnatninger fra polske turister siden 2008. I Sverige er stigningen 24% – mens Danmark i samme periode har tabt 16% af de polske gæster, oplyser Dansk Industri. Fagleder i Dansk Industri, Sune K. Jensen, siger: ”Sverige har formået at tiltrække turister fra et marked, hvor vækstpotentialet er højt. Det er ærgerligt, at Danmark ikke har fået en del af væksten. En del af forklaringen på, at vores nabolande bliver valgt, skal findes i et lavere prisniveau. Derudover kan det heller ikke afvises, at debatten herhjemme gør, at de polske turister føler sig mere velkomne i Sverige end Danmark.”

Ifølge en undersøgelse fra VisitDenmark er polske turister nogle af dem, som opholder sig i længst i Danmark – over tre gange så længe som tyske turister.

”Polakkernes døgnforbrug er godt nok lavere end tyskernes, men det bliver mere end opvejet af den tid, de polske turister opholder sig i Danmark,” siger Sune K. Jensen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.