Danmark skal opruste i kampen om turister

dansk-turisme-800x533TURISME: Foreningen Dansk Kyst- og Naturturisme savner investeringer i Danmark – hos storkonkurrenten Tyskland er der i disse år massive investeringer i turisme.

Nye tal for investeringer i den nordlige tyske delstat Schleswig-Holstein viser, at de nære tyske feriedestinationer intensiverer kampen om turisterne. Danmark bør derfor opruste i konkurrencen om de tyske turister. Det mener Dansk Kyst- og Naturturisme, der støtter en central pointe i regeringens nye nationale turismestrategi.

”Tyskland investerer massivt i at udvikle og opgradere turistproduktet, og som Erhvervs- og Vækstministeriet netop har påpeget, halter Danmark bagud, og det kan koste dyrt,” siger direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme, Jens Hausted, der tilskynder offentlige og private aktører til at gennemføre strategiens initiativer.

I dag står tyske turister for ca. 30 procent af det samlede antal overnatninger i Danmark og cirka to tredjedele af alle udenlandske overnatninger i danske feriehuse til udlejning.

Men tyskerne er også glade for at holde ferie i deres eget land, så med andre ord kæmper Danmark og Tyskland om de samme turister.

Vækst kræver kapacitet, og ifølge Dansk Kyst- og Naturturisme har Danmark endnu ikke set toppen af den massive opbygning af infrastruktur og overnatningskapacitet, der i øjeblikket sker i særligt Nordtyskland.

Fra sidste år til 2018 er der planlagt investeringer for over 455 millioner euro – herunder 6.000 nye sengepladser – langs østkysten i Schleswig-Holstein. I Danmark steg antallet af feriehuse til udlejning fra 2014 til 2015 med blot 97.

”Skal Danmark opretholde væksten, er vi nødt til at opruste med flere sengepladser og oplevelser, der er mindst lige så gode som de tyske turister får hjemme. Tyskland tordner frem, mens de danske investorer holder igen, og destinationsudviklingen kører i et lavere gear,” siger Jens Hausted.

Dansk Kyst- og Naturturisme er en erhvervsdrivende fond, der skal udvikle og skabe vækst i kyst- og naturturismen i Danmark.

Tyskland er Danmarks vigtigste turismemarked. Især ved de danske kyster er der flest tyskere blandt udenlandske turister, oplyste VisitDenmarks afgående markedschef i Tyskland, Lars Ramme Nielsen, for nylig til standby.dk

Tre gange så mange tyskere besøger Danmark, som antallet af tyske gæster i de øvrige nordiske lande tilsammen.

Næsten 60 pct. af alle udenlandske gæster i Danmark er tyskere, og ved de danske kyster har 80 pct. af alle udenlandske gæster et tysk pas.

Både i 2014 og i 2015 så Danmark vækst fra Tyskland på ca. syv pct. I 2015 blev der registreret ca. 14 mio. kommercielle overnatninger fra Tyskland i Danmark. Hidtil i år har væksten af tyske turister i Danmark været næsten 10 pct.