Danmark størst på Pow Wow

REJSEBRANCHEN: I dag begynder verdens største fagmesse for rejsebranchen, USAs årlige Pow Wow. Blandt nordiske deltagere er Danmark størst.

Chicago, standby.dk
Den 46.udgave af International Pow Wow skydes officielt i gang mandag her i Chicago, og igen i år er der dobbelt så mange deltagere fra Danmark som fra Sverige og Norge til sammen.

Mere end 6.000 købere, sælgere, presse m.fl. fra over 70 lande deltagere. Der er bl.a. 1.300 udenlandske købere af rejseprodukter.

Danmark stiller med næsten 30 deltagere, heraf 18 rejsebureauagenter fra 14 rejsebureau. Messen slutter på onsdag, og fire rejsebureauer har to udsendte for at klare de mange møder på den korte tid. Hertil kommer otte pressefolk, bl.a. naturligvis standby.dk, samt to ”observatører” fra flyselskaber.

Hvert nordisk land har også repræsentanter fra USAs ambassade i deres land til Pow Wow.

Med i den danske delegation er også Island, hvor bl.a. Icelandair deltager. Det samme gør disse danske rejsebureauer:

Svane Rejser, Albatros Travel, Billetkontoret, Dagama, FDM Travel, Gislev, MyPlanet & MarcoPolo, Nyhavn Rejser, Peacock Travel, Profil Rejser, Risskov Travel Partner, Stjernegaard Rejser, Ticmate (debutant ved Pow Wow) og USA Rejser og USA Tours.

Tallene for sidste år er endnu ikke klar, men i 2012 var der over 270.000 danske ankomster til USA og atter over en million fra de nordiske lande. Regnes Norden som én region, er den fjerdestørst fra Europa. Kun overgået af Storbritannien, Tyskland og Frankrig – der alle har mange flere indbyggere.

USAs nuværende regering har fokus på turisme og har ambitiøst mål om at modtage 100 mio. udenlandske turister indenfor 10 år – en stigning på 35 pct. i forhold til de nuværende tal.