Danmark tiltrækker kongresser for milliarder

Kongres[1].jpgERHVERVSTURISME: Det betaler sig at investere i kongresser, viser Wonderful Copenhagens MeetDenmark-projekt. En udenlandsk kongresgæst spenderer i snit 3.100 kroner i døgnet.

Til sit høje prisniveau er København en af verdens mest populære kongresbyer, men er i hård konkurrence med destinationer i andre lande om de lukrative kongresgæster. Derfor skal der en ekstra indsats til og i projektet ’MeetDenmark’ forenes København, Aarhus, Aalborg og Odense i kampen om at vinde flere internationale kongresser til Danmark.

Projektet er finansieret af offentlig og private parter og har 12 mio. kr. til sine aktiviteter i 2012-2013. Ejerkredsen består af Wonderful Copenhagen, VisitAalborg, VisitAarhus, Syddansk Turisme og VisitDenmark. I København bakker Region Hovedstaden, Københavns Kommune og en række private aktører fra byens mødebranche økonomisk op om MeetDenmark.

Allerede i projektets første år er 50 kongresser, og med dem en omsætning på 1,1 milliard kroner, skrevet i ordrebøgerne. 29 af disse kongresser skal holdes i København. Blandt dem er ’9th Congress of the European Crohn’s and Colitis Organisation’, der i februar 2014 trækker 2.500 delegerede og en turismerelateret omsætning på mere end 32 millioner kroner til den danske hovedstad.

Mange kongresser tager flere år at få til landet. Derfor er det essentielt, at der er en stabil finansiering til arbejdet. Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen – der er sekretariat for MeetDenmark – siger:

”MeetDenmarks mål i 2012-2013 er at vinde 75 kongresser og en omsætning på 300 mio. kr., men allerede halvvejs i projektet har vi bogført 1,1 milliard kr. Det understreger, at det betaler sig at investere i kongresser, og at en forholdsvis lille indsats kan generere stor økonomisk vækst. For at sikre, at vi bliver ved med at vinde kongresser, er vi i gang med at lande en forlængelse af MeetDenmark, der skal løbe fra 2014 og frem. Vi mangler dog stadig et par underskrifter før projektet kan blive en realitet.”

I 2012 vandt Wonderful Copenhagen og partnere et rekordstort antal kongresser til fremtidig afholdelse i København, nemlig 57. Af disse tilskrives 29 indsatsen i MeetDenmark.

MeetDenmark løb i årene 2009, 2010 og 2011. Her vandt man kongresser til en værdi af 1,9 milliarder kroner med afsæt i en finansiering på 25 millioner kroner.

Det internationale kongresmarked er i voldsom vækst. En ny opgørelse fra International Congress and Convention Association, ICCA, viser, at antallet af internationale kongresser er fordoblet hver 10. år i de seneste 50 år, og der er ingen tegn på, at udviklingen aftager.