Danmarks 7. største turistdestination

cykel-fur-par-limfjordenPartnerskabet Enjoy Limfjorden, der består af kommunerne Viborg, Lemvig, Struer, Holstebro og Skive har haft fremgang i turismen i 2014 og er nu Danmarks 7. største turistdestination målt på antal overnatninger.

Enjoy Limfjordens turismeomsætning er på 2,6 milliarder kroner svarende til cirka 3.770 årsværk, viser en frisk analyse fra VisitDenmark og Danmarks statistik.

Det seneste år har Enjoy Limfjorden haft en vækst i overnatninger på 4,2% til godt 1,9 millioner og overstiger dermed flere måske bedre kendte danske destinationer.

De mest populære overnatningsformer er feriehuse og campingpladser. De nye tal viser også, at antal overnatninger fra udlandet er steget betydeligt. Det tyske marked er steget med 5,7% og de norske og svenske markeder med henholdsvis 7,0 og 14,9%.

Formanden for partnerskabet, kommunaldirektør Claus Damgaard: ”Jeg tror det kommer bag på flere, hvor meget turismen betyder i vores område. Enjoy Limfjorden har eksempelvis flere overnatninger og større turismeomsætning end mange kendte destinationer. Det skal vi fortælle, så vores område også bliver bemærket på nationalt plan”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.