Danmarks bedste kok og tjener kåret

Michael Miv Pedersen blev Årets Kok, og Tabita Mortensen Årets Tjener, da der søndag var DM for kokke og tjenere i Bella Center.

Tempereret rødfisk til forret, gris og due til hovedret og chokolade med æble og citron til dessert, sikrede Michael Miv Pedersen titlen som Årets Kok 2013, arrangeret af Horesta og 3F for 22. gang.
Adam Price stod for præmieoverrækkelsen og uddelte sølv til Ninna Bundgaard Christensen fra Comwell Kolding og bronze til Kristina Korsgaard Wolf fra Restaurant Geranium i København.

Michael Miv Pedersen åbner egen restaurant i Aalborg den 1. april og har således fået den bedst tænkelige optakt.

Søndag dystede han mod ni andre topkokke med afsæt i en udleveret råvarekurv, der bestod af tre store rødfisk, en svinekam, to friske duer og tre hele kokosnødder.

I dommerpanelet sad Rasmus Kofoed, Adam Price, Bo Jacobsen, Thorsten Schmidt, Per Hallundbæk, Anita Klemensen og Per Mandrup.

I konkurrencen Årets Tjener kæmpede fem om guldmedalje, og efter godt seks timer kunne Jesper Boelskifte hænge medaljen om halsen på Tabita Mortensen fra Nordisk Spisehus i Aarhus. Hun har tidligere vundet både sølv og bronze i konkurrencen.
Sølvmedaljen gik til sidste års vinder, Peter Pepke, fra Restaurant Nimb i København, mens Sabina Drachmann fra Restaurant Et i Aarhus fik bronze.

Årets Tjener dystede i kategorier som borddækning, tranchering og mixologi, som er kunsten at blande den perfekte cocktail.
De fem tjenerfinalister blev bedømt af Jesper Boelskifte, Rikke Andersen, Allan Agerholm, Christian Aarø Mortensen, Søren Ledet og Ole Troelsø.