Danmarks bedste kok og tjener

Det blev afgjort da Horesta og 3F holdt danmarksmesterskabet for kokke og tjenere i Bella Center. Efter seks timers konkurrence, kunne Kenneth Hansen fra Restaurant Liga i Nimtofte kalde sig Danmarks bedste kok. Han vandt en overlegen sejr med en menu af let saltede havtaskekæber, lammekrone med kryddersmør og citruscreme til dessert, da konkurrencen søndag blev afviklet for 18. gang.

2. pladsen gik til Tommy Friis fra Molskroen i Ebeltoft og 3. pladsen til sidste års gulvvinder Allan Poulsen fra Henne Kirkeby Kro. Guldvinder Kenneth Hansen fik også sejren for Årets Ret for sin forret af let saltede havtaskekæber, jomfruhummer og østers og æble-nødder.

 

Årets Tjener Søren Appel Hansen fra Restaurant Frederikshøj i Århus, mens sølvmedaljen gik til Anita Kajhøj Ibsen fra Molskroen i Ebeltoft, mens Thilde Maarbjerg fra Kong Hans Kælder i København fik bronce.

Skrevet af Flemming Juul