Dansk charterselskab skal sælge toldfrit til tyskere

2019/08/defaultmain.jpgFLYSELSKABER: I snit køber Thomas Cook Airlines’ nordiske gæster for ca. 500 kr. I en kommende prøveperiode tilbydes 355.000 tyske chartergæster samme udbud som de nordiske gæster. Test viser, at Thomas Cook Airlines og Jet Time har billigere drikkevarer end Norwegian og Ryanair.

Omsætningen fra Airshoppen hos Thomas Cook Airlines Scandinavia, TCAS med over 950 varer giver et væsentligt bidrag til det nordiske flyselskabs overskud, der i seneste regnskabsår landede på 234 mio. kr.

Den store interesse for at købe varer til levering på flyrejsen skyldes bl.a. høje afgifter og skatter i de nordiske lande.

Selv om skatter og afgifter er lavere i Tyskland end i Norden, kan Thomas Cook Airlines levere varer til det tyske marked til lavere priser end tyske forretninger. Det er baggrunden for, at Thomas Cooks tyske charterselskab, Condor, vil teste Thomas Cook Airlines’ nordiske airshop på ca. 355.000 Condor-gæster til og fra Frankfurt. Det sker fra 14. januar til 12. marts, oplyser Thomas Cook Airlines’ inflight direktør, Nicole Bellaiche.

Hun siger til personalebladet Airmail i Nordens største charterflyselskab: ”I ugerne op til afrejse, vil de tyske gæster modtage 140 sider varekatalog med ca. 950 produkter. Vi kopierer vores nordiske koncept til en tysk udgave. Vi får en tysk airshoppen.de og vi ansætter tysktalende personale i vores call-center i København. Når vi har modtaget bestillingerne, pakkes varerne på vores lager i Lund. Fem gange om ugen køres poserne til Frankfurt og Condor-gæsternes flystole.”

I øvrigt viser sammenligning af priserne på en række drikkevarer, at irske Ryanair i gennemsnit er 38 pct. dyrere end f.eks. TCAS og Jet Time. Også Nordens største lavprisselskab, Norwegian, graver dybt i gæsternes pengepung. Selskabet er 32 pct. dyrere end de to charterflyselskaber, der er billigst i luften fra danske lufthavne, noterer Thomas Cook Airlines’ personaleblad.

En øl (33 cl) koster i Københavns Lufthavn 43-55 kr., mens man forlanger ca. 98 kr. for 5 cl. gin. Thomas Cook Airlines tager 35 kr. for den samme mængde gin. På indkøbsliste over en øl, cola, rød/hvidvin, spiritus og tonicvand i samme mængder kostede disse varer 155 kr. hos Thomas Cook Airlines og Jet Time, SAS skulle have 190 kr., Norwegian 205 kr. og Ryanair 214 kr. for de samme mængder.