Et eksempel på et af de nyrenoverede værelser på Hotel Copenhagen Crown, der nu er restaurantkæden Cofoco’s første hotel. Foto: Cofoco.

Dansk Cofoco-hotel skifter navn inden genåbning

I marts købte restaurantkæden Cofoco hotellet Copenhagen Crown – i denne tid renoveres bygningen til et firestjernet boutiquehotel med blandt andet nyt navn.

Hotel Copenhagen Crown på Vesterbrogade har i en årrække levet et noget upåagtet liv, men er nu ved at blive ombygget og renoveret så det ved genåbningen til efteråret står nyistandsat med blandt andet sine 90 værelser og sit nye navn, Coco.

Klik for stort format. Hotel Copenhagen Crown, der nu omdøbes til Coco Hotel. Foto: Hotel Copenhagen Crown.

”Ligesom med vores restauranter, har vi ønsket at skabe et personligt hotel, som er ægte og sjovt – alt det et kædehotel ikke er,” siger Cofoco-direktør og en af restaurantkædens tre ejere, Christian Lytje, i en pressemeddelelse. Det har ikke været muligt for STANDBY.dk at træffe Christian Lytje.

Restaurantkæden Cofoco – en forkortelse for Copenhagen Food Collective – omfatter i dag 12 københavnske restauranter.

Crown-hotellet, der indtil 2006 var drevet af den franske hotelgigant Accor Hotels, renoveres i samarbejde med Ja-Ja Architects, Tonen Agency, Københavns Møbelsnedkeri og Gebrüder Thonet Vienna.

”Hotellet skal hedde Coco Hotel. Navnet rummer selvfølgelig en reference til Cofoco, men mere vigtigt er, at det personificerer den feminine stil, vi gerne vil give hotellet. For os er Coco en kvinde. Hun sætter sit personlige, charmerende præg på alt. Der ligger jo en åbenlys fransk reference i navnet, og den vil også blive afspejlet i indretningen,” siger Christian Lytje.

Coco Hotel vil stå klar til efteråret, men inden da vil hotellet slå dørene op til Café Coco i stueetagen med fokus på økologiske produkter.

Et bæredygtigt hotel
Alle hotellets håndklæder og sengetøj er økologisk bomuld – og bygningen renoveres så den har energi- og vandbesparende løsninger. Energien kommer fra Cofocos eget solcelleanlæg i Nordvestjylland.

Om sit første Cofoco-hotel sagde direktør Christian Lytje i marts i en pressemeddelelse: ”Vi har gennem længere tid ønsket at gå ind i hotelbranchen og har ledt efter det rigtige sted i København, som vi nu har fundet og købt bygningen.”

Videre sagde Christian Lytje:

”Vi vil skabe et hyggeligt og personligt hotel, hvor bæredygtigheden er i fokus, altså samme mantra som vores restauranter. Vi ser en stærk synergi mellem vores restauranter og hotellet, og tror, at vi med hotellet kan være med til at give gæsterne en endnu bedre oplevelse i København.”

Relaterede artikler:

Stor restaurantkæde åbner hotel i København

Kendt dansk brancheprofil bliver hoteldirektør

Nyt stort hotel skifter navn før åbning