Dansk Erhverv imod hotelovervågning

Norse Hotels hotelTURISME: Regeringen vil atter have ”sessions-logning” af gæster på hoteller og restauranter. Det protesterer nu også Dansk Erhverv imod og siger ”genindførslen af internetovervågning er ude af proportioner.”

I lighed med Horesta i går i bl.a. standby.dk, kommer der også protester fra Dansk Erhverv mod regeringens planer om atter at indføre internetovervågning af gæster på danske hoteller samt på restauranter og campingpladser.

”Regeringen vil genindføre den sessionslogning, der blev afskaffet i 2014. Den plan er Dansk Erhverv kritisk overfor, idet vi ikke mener, at det vil få den nødvendige effekt. I stedet vil det blive et dyrt bekendtskab for virksomhederne og telebranchen, og værdien er meget tvivlsom i forhold til at bekæmpe terror og kriminalitet, som vi selvfølgelig bakker op om,” siger Susanne Nordenbæk, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

”Sessionslogning er ikke vejen frem, da det ikke har den ønskede effekt. Samtidig lander regningen hos telebranchen og deres kunder, herunder turismevirksomhederne.”

Og Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv, supplerer: ”Genindførsel af internetovervågning virker ugennemtænkt og ude af proportioner. Hvor meget det vil koste er svært at sige, men det ligner udgifter på flere hundrede millioner kr., man vælter over på erhvervslivet. Alt sammen under en regering, der har lovet byrdestop for erhvervslivet. Der er lagt op til endnu en omgang dansk enegang.”