Den tiltrædende og den afgående administrerende direktør for Alsie Express, Dennis Rybasch og Lone Koch. Selskabet har i dag to fly af typen ATR 72-500 – og får efter planen det tredje næste år. Pressefoto: Alsie Express.

Dansk flyselskab skifter administrerende direktør

Lone Koch skal være bestyrelsesformand i Alsie Express – og stopper som administrerende direktør; en post der fra i morgen, 1. oktober, overtages af den 36-årige kommercielle direktør.

Alsie Express med hovedbase i Sønderborg Lufthavn skifter i morgen, tirsdag den 1. oktober, administrerende direktør.

Efter tre år på posten forlader 64-årige Lone Marie Koch jobbet for i stedet at blive flyselskabets arbejdende bestyrelsesformand. Fremover er Alsie Express’ hidtidige kommercielle direktør, 36-årige Dennis Rybasch, administrerende direktør for flyselskabet.

Alsie Express, der lettede første gang i 2013 og i sidste regnskabsår satte passagerrekord med i alt 68.300 rejsende – en stigning på 17 procent fra forrige regnskabsår – er kendt for sine to 11 år gamle ATR 72-500 fly på selskabets foreløbige eneste rute mellem Sønderborg og København. Den flyves med fem returflyvninger på hverdage og en returflyvning såvel lørdag som søndag.

Hertil kommer en del charterserier, ad hoc-flyvninger samt sommerruten mellem Sønderborg og Bornholm. ATR-flyene har hos Alsie Express typisk to kabineindretninger med plads til henholdsvis 48 og 64 passagerer.

Ligesom Lone Koch stammer også Dennis Rybasch fra Sønderjylland. Han er født og opvokset i Tønder og bor i dag med sin familie i Gråsten. Han har en BA, Business Administration, og en HD fra SDU, Syddansk Universitet.

10 år hos Danish Air Transport
Dennis Rybasch kender dansk luftfart rigtig godt fra ti år i Danish Air Transport, DAT. ”Jeg startede i DAT som kommerciel chef for ruteflyvning og stoppede i 2017 som kommerciel direktør for hele DAT-gruppen,” siger Dennis Rybasch til STANDBY.dk og tilføjer:

”Jeg forlod i DAT i december 2017, efter ti år var det på tide at søge andre græsgange. Og så åbnede muligheden sig hernede i Sønderborg, hvor jeg begyndte hos Alsie Express 1. februar sidste år.”

Ved hans ansættelsessamtaler hos Alsie Express var der tale om, at Alsie Express var begyndt at kigge på et generationsskifte.

”Jeg kom fra en rigtig god læreplads i DAT, som gav et godt fundament,” siger Dennis Rybasch – den endelige aftale om, at han skulle afløse Lone Koch i direktørstolen, har først været på plads det seneste halve år.

Kigger efter Fly nummer 3
”Jeg har arbejdet med at øge kendskabet til Alsie Express, sikre passagergrundlaget på ruten til København samt at stabilisere og skabe de grundlæggende rammebetingelser for vækst i organisationen,” siger Dennis Rybasch og fortsætter:

”Det er ingen hemmelighed, at vi er på udkig efter, hvordan vi kan vækste med Flyver 3, der også bliver en ATR 72-500. Den kommer efter planen fra starten af det kommende år og skal formentlig bruges til et projekt for en kunde syd for Danmark, hvor vi skal være det operative selskab.”

Dennis Rybasch siger også: ”Jeg er tilpas så meget sønderjyde, at jeg går til min nye opgave hos Alsie Express med ydmyghed. Alsie Express kender sin rolle her i regionen, hvor vi er en del af infrastrukturen og med til at sikre Sønderjyllands forbindelse til resten af Danmark og verden. Leverer vi en ordentlig kvalitet, så har vi vores berettigelse.

Samtidig er Alsie Express med til at udvide lokalpatriotismen i Sønderjylland til udover postnummer, 6400 (Sønderborg, red),” lyder det fra Alsie Express’ kommende nye administrerende direktør.

Øget fokus på det strategiske
”Når jeg overtager formandsposten i Alsie Express får jeg mere tid til at arbejde med det strategiske niveau og hele vores fremtidsstrategi,” siger Lone Koch til STANDBY.dk og tilføjer:

”Jeg har fuldstændig tillid til Dennis; han er mere driftsorienteret, mens jeg er mere strategisk og kigger på den lange bane. Samtidig bliver jeg 65 næste år – og vi har så valgt dette tidspunkt som det rigtige for at jeg stopper. Som arbejdende bestyrelsesformand får jeg også mulighed for at understøtte Alsie Express’ direktion.”

”Jeg skal arbejde med en del politiske opgaver samt den kommende nye terminal her i Sønderborg Lufthavn,” siger Lone Koch.

Relaterede artikler:

”Vi vil være Danmarks bedste indenrigsselskab”

Motorskifte påvirker årsresultat hos Alsie Express

Dansk flyselskab klar med weekendrejser