Dansk flytrafik fra Hamborg stagneret

Flere danskere har de senere år tjekket ind i Hamborg Lufthavn til ferierejsen, men efter flere års fremgang er antallet af danske rejsende stagneret.

En af forklaringerne grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland, vurderer turismeforsker Alexander Josiassen fra CBS. Selv om det ikke nødvendigvis tager længere tid at krydse grænsen, så er alene tanken nok til at ændre trafikvaner, mener forskeren ifølge dr.dk.

Siden 2011 har der været årlig fremgang mellem 20.000 og 30.000 danskere fra Hamborg. Fra 2015 til 2016 var der for første gang i flere år stagnation med 280.000 danske rejsende begge år.

”Den vigtigste faktor for at vælge Hamborg Lufthavn er lavere priser, og det har ikke ændret sig. Priserne er ofte lidt lavere fra Tyskland, fordi konkurrencen er større”, siger Alexander Josiassen.

I Hamborg Lufthavn mener presseansvarlig Janet Niemeyer, at hvis der er en stagnation, er det i hvert fald på et meget højt niveau.

Billund Lufthavn har i samme periode haft en vedvarende stigning i antallet af passagerer.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.