Dansk hotel bliver Nordens største

metro cab inn ørestadHOTELLER: Hotelkæden CabInn får OK til nyt byggeri i københavnske Ørestad med 550 værelser. Nybygningen til ca. 350 mio. kr. opføres ved siden af det 708 værelser store CabInn Metro-hotel – dermed skabes Nordens værelsesmæssigt største hotelkompleks.

Med 1.258 værelser vil det udvidede CabInn Metro-hotel i Ørestad overhale Nordens nuværende største hotel, Gothia Towers i Gøteborg, der har 1.200 værelser. Danmarks største hotel i dag er AC Hotel Bella Sky Copenhagen; AC er et varemærke under Marriott, som sidste måned blev navnet for Bella Centers hotel, der har 812 værelser.

Hvornår byggeriet af den nye hotelejendom i Ørestad begynder, har CabInns stifter og ejer, 70-årige Niels Fennet, endnu ikke et bud på. Han sagde i går til standby.dk: ”Det nye byggeri vil omfatte 550 hotelværelser med køkkener, så de også kan bruges som hotellejligheder. Byggeriet kommer, hvor der i dag er parkeringsplads mellem Metro-hotellet og indkøbscentret Fields. Det får cafe, restaurant, kiosk samt biograf med plads til ca. 100.”

Niels Fennet har tidligere til standby.dk talt om planer om at bygge kontorhotel ved siden af Metro-hotellet i Ørestad. ”Men projektet om et kontorhotel er opgivet, der er kommet mange andre hotellejligheder i hovedstaden,” siger han.

Når der endnu ikke er dato på det nye byggeri, skyldes det bl.a., at Niels Fennet og CabInn er i gang med en række andre ekspansioner i lavpriskæden, der driver to-stjernede hoteller.

Senest har CabInn overtaget Hotel Australia i Vejle. Hotellet er nu midlertidigt lukket og ombygges efter Cabinns lavpriskoncept. Det betyder, at de nuværende cirka 100 værelser bliver til 170-180.

CabInn har købt hotellet af Spar Nord, som for et års tid siden købte hotellet på tvangsauktion. De nuværende mødelokaler inddrages til værelser, som for de flestes vedkommende bliver 2-personers værelser.

CabInn har i forvejen fire hoteller i København og et i hhv. Esbjerg, Odense, Aarhus og Aalborg. Det nye hotel i Ørestad bliver på 12.700 kvadratmeter. CabInn er ved at fordoble sit hotel i Aarhus, det genåbner i midten af april med 400 værelser. I Esbjerg får CabInn yderligere 70 værelser udover de nuværende 150.

Sidste år havde CabInn 700.000 gæster, en fremgang på 100.000 og havde 54 mio. kr. overskud på bundlinjen.