Dansk hotel kandidat til fornem pris

En juniorsuite på Hotel Danmark, der ligger tæt på Rådhuspladsen i København.

HOTELLER: Sammen med 12 andre europæiske hoteller er nyrenoveret københavnsk hotel blandt finalisterne til kendt livsstilsmagasins årlige priser til verdens bedste byhoteller.

Hotel Danmark ved Rådhuspladsen i København er netop kommet på livsstils- og designmagasin Wallpapers liste over de europæiske finalister som dette års bedste europæiske byhotel.

Hotellet, der genåbnede i juni i år efter omfattende renovering, er en del af den danske boutique hotelkæde Brøchner Hotels. I 2014 blev Brøchner Hotels’ Hotel SP34 kort efter sin åbning shortlistet af Wallpaper som Best Urban Hotel 2014.

Wallpaper fremhæver blandt andet Hotel Danmark for ’sublim beliggenhed, tagtop terrasse og karakteristisk design’. Hotellet har 89 værelser og suiter.

Ifølge Wallpaper er luksushoteller efterspurgt på verdensplan, men det handler ikke om standardiserede suiter, men om hoteloplevelsen som helhed.

“Vi arbejder med at sætte København på verdenskortet og skabe unikke hoteloplevelser i lokalområdet. Gæsterne vil have autentiske oplevelser, der afspejler byen, de besøger, og det synes jeg i høj grad, vi er lykkedes med på Hotel Danmark,” siger Karim Nielsen, adm. direktør i Brøchner Hotels, og tilføjer: “Vi er beæret over, at Hotel Danmark fremhæves som et af de bedste byhoteller i Europa. Det beviser, at vi i Danmark kan være med på den internationale hotelscene. Nomineringen er ikke kun en anerkendelse af vores arbejde med at skabe unikke hoteloplevelser i international klasse. Det er i høj grad også med til at positionere København som en by, det er værd at besøge.”

Hotellet har i øvrigt egen jazzclub, der åbnede sidste måned: The Standard Jazz Club.

Oppe mod 12 konkurrenter

Wallpapers finalister over det bedste europæiske byhotel i 2017 omfatter 13 hoteller. Der er flest fra London – fire – men også tre andre nordiske hoteller: Ion City Hotel i Reykjavik, Zander K i Bergen samt At Six i Stockholm.

Wallpaper kårer også bedste byhotel i andre verdensdele.

Ekspansion hos Brøchner Hotels

Brøchner Hotels har 367 værelser på sine foreløbig fire hoteller i København – Hotel SP34, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria.

De næste to år får kæden to nye hoteller i København. I 2018 åbner 5+ stjernede Hotel Herman K med 31 suiter tæt på Kgs. Nytorv. Året efter er Hotel Ottilia i Carlsberg Byen klar som et 4+ stjernet med 156 værelser.

Ligeledes i 2019 får Brøchner Hotels sit første overnatningssted uden for København. Det bliver i form af et boutique hostel i Aarhus med 560 senge på 120 værelser med plads til hhv. to, fire, seks og otte personer. Det kommende hostel indrettes i det tidligere hovedbibliotek i Mølleparken i den centrale del af byen.